Okul Kantinlerindeki Kira Artışına Sınırlama Talep Edildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okul Kantinlerindeki Kira Artışına Sınırlama Talep Edildi

Kantin kiralarının 20 bin liraya kadar çıkmasıyla birlikte TESK Başkanı Bendevi Palandöken kantin kira artışına sınır talep etti.

Ekonomi 10 Eylül 2022 11:16 0
Okul Kantinlerindeki Kira Artışına Sınırlama Talep Edildi

Kantin kiralarının 20 bin liraya kadar çıkmasıyla kantindeki ürünlere yüzde 100 zam yapıldı. Kantinciler yüksek kiradan, veliler ise pahalı ürünlerden şikayet ederken TESK Başkanı Bendevi Palandöken kantin kira artışına sınır talep etti.

Okul kantinlerindeki kiraların yüksek oranda artmasının satılan ürünlerin fiyatına zam olarak yansıyacağına dikkat çeken TESK Başkanı Palandöken, kira artış oranlarına yüzde 25 sınırlaması getirilmesini talep etti. Palandöken, “Milli Eğitim Bakanlığı ve valilikler okul kantinlerindeki kira artış oranlarına yüzde 25 sınırlaması getirmeli” ifadesini kullandı.

KİRADAKİ ARTIŞ ÜRÜNLERE ZAM OLARAK YANSIDI

Palandöken, yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumuna bağlı yaklaşık 20 bin kantinci esnafı olduğunu bildirdi.

Palandöken, "Okul kantini ihalesi dönemi içinde yüksek talebin de etkisiyle kantinlerin kiralarında büyük bir artış söz konusu. Milli Eğitim Bakanlığı devreye girerek bu yıl okul kantin kiralarını artırmamalı. Okul kantinlerinde kiraların yüksek oranda artması esnafın maliyetini artırdığı gibi satılan ürünlerin fiyatına da zam olarak yansır. Milli Eğitim Bakanlığı ve valilikler okul kantinlerindeki kira artış oranlarına yüzde 25 sınırlaması getirmeli." değerlendirmesinde bulundu.

“KANTİNCİ ESNAFI ZOR DURUMDA”

Palandöken, öğrencilerin okul kantinlerinden rahatlıkla yiyecek-içecek alabilmesi ve salgında 2 yıl kapalı kalan kantincilerin rahat bir nefes alabilmesi için bu yıl kiraların artmaması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla konutlardaki kira artışları yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Okul kantinlerinde bu sınırın uygulanmaması esnafı zor durumda bırakacak. Artan kiralarla ürünlerde maliyet artışı yaşanırken bu durum öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin cebini etkileyecek. Bildiğiniz üzere zaten gıda ürünlerinde fiyat artışı enflasyonu körükleyen en önemli etken. Öte yandan biriken borçlar ve pandemide zayi olan ürünlerin bedelleri derken kantinci esnafı zor durumda."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç