Öğretmenlerin yıl sonu seminerleri online mi olacak? MEB Mahmut Özer'den son dakika açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğretmenlerin yıl sonu seminerleri online mi olacak? MEB Mahmut Özer'den son dakika açıklaması geldi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında öğretmen seminerlerine değindi. Peki yıl sonu seminerleri online mi olacak?

Eğitim 23 Mayıs 2023 11:52 0
Öğretmenlerin yıl sonu seminerleri online mi olacak? MEB Mahmut Özer'den son dakika açıklaması geldi

MEB'den sene sonu seminerleri hakkında açıklama geldi.

Öğretmenlerin yıl sonu seminerleri hakkında beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer canlı yayında yaptığı açıklamada öğretmenleri sevindiren haberi verdi.

EK ATAMA

Bengü Türk ekranlarına konuk olan Bakan, ek atama açıklaması yaptı ve "Önce engelli öğretmen atamasıyla başladık. Tüm başvuran engelli öğretmenleri atadık. Daha sonra kontenjan açmadığımız puanı olan engelli öğretmenlerimizin atamasını yaptık. 8 Mayıs tarihinde son 20 yılın tek seferdeki en yüksek sayıda atamasını gerçekleştirdik. Tabi yeterli mi? Biliyorsunuz OECD'nin yayınladığı bir rapor var. O raporda çok enteresan bir rapor var. Türkiye'de öğretmen başına düşen öğrenci sayısını ciddi şekilde azalttı ve OECD ortalamasını yaklaştı" dedi ve bunun ataması yapılan öğretmenlerle sağlandığını söyleyerek, "Bu her yıl atanan öğretmenlerle oldu. 2000'li yıllarda 500 bin civarında öğretmen varken şuanda 1 milyon 250 bin öğretmenimiz var. Bu ne demektir. Türkiye bu kalite odaklı büyümesini sürdürecek dolayısıyla sürekli öğretmen ataması olacak. 2022 KPSS ile ilave atamalar olacak, 2023 KPSS puanı ile de 2024 KPSS puanı ile de atamalar olacak. Çünkü eğitim sistemi sürekli büyüyor" dedi.

SEMİNER TARİHLERİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamada 2023 yıl sonu seminerlerinin 19 ile 23 Haziran 2023 tarihleri arasında olacağını söyledi.

SEMİNERLER ONLİNE OLACAK

Bakan açıklamasının devamında, "Öğretmenlerimizin 19-23 Haziran tarihleri arasındaki yıl sonu mesleki çalışmaları, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yoluyla yapılacaktır" dedi ve seminerlerin online olacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç