Öğretmenler Yusuf Tekin'den umutlu: 'Eş durumu tayininde sigorta şartı 6 ay olsun'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğretmenler Yusuf Tekin'den umutlu: 'Eş durumu tayininde sigorta şartı 6 ay olsun'

Son dakika haberi: 2. mazeret tayininde eş durumu tayini için sigorta şartının esnetilmesi talep ediliyor. İşte öğretmenlerin talepleri.

Eğitim 16 Ağu 2023 16:51 0
Öğretmenler Yusuf Tekin'den umutlu: 'Eş durumu tayininde sigorta şartı 6 ay olsun'

Öğretmenlerin 2. mazeret tayinine kısa süre kala beklenti: Sigorta şartı 6 aya düşürülsün.

Binlerce öğretmen, yaptığı paylaşımlarla, Finans7.com'a gönderdiği mesajlarla sesini Milli Eğitim Bakanlığı'na duyurmak istiyor. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda öğretmenlerin sesini duyurmak istedik.

Bilndiği üzere geçen gün bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere 2. tayin hakkının verileceğini söyledi. Bakan yaptığı açıklamasında, "İkinci il içi/iller arası, mazeret hepsini tek bir takvimle bütün boş normları açarak yapacağız arkadaşlar. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama sonrası sevinen birçok öğretmen olurken müjde bekleyen öğretmenler de oldu. İlk mazeret tayininde, eşi başka ilde çalışan kişilerden son 2 yılda 360 günlük sigorta girişi isteniyordu.

Öğretmenler, 2. mazeret tayininde sigorta şartının 6 aya indirilmesini talep ediyor. Eşlerinden ayrı bir dönem geçirmek istemediklerini söyleyen öğretmenler, mazeret tayininde sigorta şartının 6 aya düşürülmesi müjdesini bekliyor.

Yeni Bakan Yusuf Tekin'in eğitimde attığı ve takdir toplayan adımlara bir yenisini daha eklemesi ve bu konuda müjde vermesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç