Öğretmenler İstanbul'da 100 bin atama için toplandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğretmenler İstanbul'da 100 bin atama için toplandı

Atama bekleyen öğretmenler seslerini Ankara'ya duyurmak için İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde meydanda eylem düzenledi.

Öğretmenler İstanbul'da 100 bin atama için toplandı

Atanamayan öğretmenler 100 bin öğretmen ataması bekliyor.

Uzun bir süredir seslerini duyurmaya çalışan binlerce öğretmen Beşiktaş Meydanı'nda eylem düzenleyerek hükümete "100 bin öğretmen atama bekliyor” diye seslendi. Eyleme Demet Akalın ve Bora Duran da katılarak destek verdi.

DEMET AKALIN VE BORA DURAN DA KATILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacak” sözlerinin pankartının açıldığı eylemde “100 bin öğretmen atama bekliyor”, “Atama nerede, öğretmenler burada” sloganları atıldı. Eyleme ünlü şarkıcı Demet Akalın ve Bora Duran da katılarak destek verdi. Bora Duran, sosyal medya hesabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını paylaşarak, “Bence o da sizi görüyor #YüzBinÖğretmenBeşiktaşta” ifadelerine yer verdi.

CHP’Lİ VEKİLLERDEN DESTEK

‘Yüz Bin Öğretmen Beşiktaş'ta etiketi sosyal medyada gündem olurken, CHP'li milletvekilleri de eyleme mesajlarıyla destek verdi. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Öğretmenlerimiz okullarına ve öğrencilerine kavuşmak istiyor. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında yüz bin öğretmen ataması isteyen, öğretmenlerimizin seslerine ses olalım” dedi. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de eylemin afişini sosyal medya hesabından paylaşarak destek verdi.

2023 YILI ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada son açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

"Şu andaki öğretmen sayısı 1 milyon 250 bin. Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. Bakanlık çalışmalarını yapar. Bunun bütçelemesiyle ilgili gerekli istişareler yapılır. Alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır."

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN 2023?

Öğretmen ataması için duyurunun Ocak ayı sonunda gelmesi bekleniyor. Açıklama gelince bildiirmle haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
tamam iyi hoşta gelecek sene için atanmayı bekleyenler ne yapacaklar
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Kızım 86buçuk puan aldı bekliyor hastanelerde fizyoterapist sıkıntısı var fizyoterapist ler inde acilen atanması gerekiyor duyun bizi
Ziyaretçi 14 Ay Önce
100.Yıla 100 bin atama
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Teşekkürler