Öğretmenler Günü İçin Geri Sayım! Öğretmenler Günü Hangi Güne Denk Geliyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğretmenler Günü İçin Geri Sayım! Öğretmenler Günü Hangi Güne Denk Geliyor?

Öğretmenler Günü'nün ne zaman kutlanacağı ve o gün tatil olup olmadığı merak konusu oldu. Peki, Öğretmenler günü ne zaman, hangi tarihte?

Haberler 16 Kasım 2022 18:49 0
Öğretmenler Günü İçin Geri Sayım! Öğretmenler Günü Hangi Güne Denk Geliyor?

Öğretmenler Günü'ne geri sayım başladı. Öğretmenler Günü'nün ne zaman kutlanacağı ve o gün tatil olup olmadığı merak konusu oldu. Peki, Öğretmenler günü ne zaman, hangi tarihte? İşte merak edilen soruların yanıtları...

1981 yılından bu yana her yıl kutlnanan öğretmenler günü bu sene 24 Kasım'da kutlanacak. Bu yıl öğretmenler günü Perşembe gününe denk geliyor. 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Öğretmenler Günü bazı ülkelerde 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle kutlanır. Ülkemizde ise Öğretmenler Günü bu sene 24 Kasım Perşembe günü kutlanacak.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TATİL Mİ?

24 Kasım Perşembe Öğretmenler Günü resmi tatil değil. 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLK NE ZAMAN KUTLANDI?

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Öğretmenler Günü ülkemizde 1981'den beri 24 Kasım'da kutlanıyor.

Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981'de onun "başöğretmen" oluşunun yıl dönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi.

Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç