Öğretmenler Çift Hesabına İnceleme Başlatıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğretmenler Çift Hesabına İnceleme Başlatıldı

Son günlerin tepki çeken sayfası öğretmenler çift adlı hesap hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı.

Eğitim 7 Nisan 2022 10:30 0
Öğretmenler Çift Hesabına İnceleme Başlatıldı

Öğretmenler Çift adlı instagram sayfası hakkında inceleme başlatıldı.


Son günlerde sosyal medya üzerinde dikkat çeken, tepki çeken bir sayfa ortaya çıktı. Sosyal medya üzerinde kısa sürede adı duyulan ve on binlerce takipçisi olan sayfa, sanal izdivaç programı olarak iş görmeye başlamıştı. Sayfada paylaşılan gönderilere baktığımızda bir kişi, kendisi hakkındaki bilgilerini sayfaya yazıyor. İsterse fotoğraf da yolluyor. Bunun üzerine sayfa, bu kişinin bilgilerini sosyal medya üzerinden herkese açık şekilde paylaşıyor. Söz konusu paylaşımda kişinin isteğe bağlı olarak adı soyadı, görev yaptığı yer, mesleği, yaşı, daha önce evlenip evlenmediği, hobilerinin ne olduğu, nerede yaşadığı, evi arabası olup olmadığı konuları hakkında bilgi yer alıyor.


Bu bilgileri sayfada paylaştıran kullanıcılar, bir de kendi sosyal medya hesaplarını paylaşıyor ve buradan kendisi ile iletişime geçilmesini istiyor.


MEB İNCELEME BAŞLATTI

Türkiye Gazetesi Yazarı Mahmut Özay, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Özay açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın söz konusu sayfa hakkında inceleme başlattığını bildirdi. Açıklamada, "Millî Eğitim Bakanlığı tartışmalara konu olan ‘ögretmenler.cift’ hesabı hakkında sayfadaki isimlerin çoğunun öğretmen olmadığını tespit etti. Bakanlık ayrıca, "meslek onurunun zedelenmesi" gerekçesiyle inceleme başlattı." ifadelerine yer verildi.


ÇOĞU ÖĞRETMEN DEĞİL

Yapılan incelemelerde sayfada paylaşım yapan isimlerin çoğunun öğretmen olmadığı öğrenildi.


MİZAHŞÖRLER SAHNEDE: SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI ALDI YÜRÜDÜ

Bu sayfa hakkında günlerdir çok sayıda komik Tweet atıldı. İşte onlardan bazıları:


"Latin Amerika taraflarından bir Instagirl bulup fotolarını öğretmenler çift sayfası adminine besyocu neslihan hanım diye atıp 2 günde 5k takipçi kasma fikri"


"Öğretmenler çift sayfası gülmekten kalbim durdu bu arada öğretmenlerin maaşı 8000 bin TL den aşağı yokmuş"


"Site öğretmenler çift sayfasını eleştirenlerle dolmuş daha ne istiyorsunuz abi bırakın birbirine layık olanlar birbirini bulsun ortalık ucuz insanlardan arınır siz de rahat edersiniz"


"Yazmayacaksan haber ver de öğretmenler çift sayfasına cv bırakayım"


"Öğretmenler atama için o kadar etkinlik yaptı, bakanlığın önüne gitti haber olmadı. Ama öğretmen çift sayfasını hemen haber yapmışlar.. Bi medyanın öğretmene bakışı bu mudur?


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç