Öğretmen olma şartları değişiyor: Sıra diğer memurluklarda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğretmen olma şartları değişiyor: Sıra diğer memurluklarda

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen alımında süreci değiştirecek. Peki diğer memurluklarda da şartlar değişecek mi?

Kamu 23 Haz 2024 0
Öğretmen olma şartları değişiyor: Sıra diğer memurluklarda

Öğretmen olma süreci değişiyor: Sıra diğer memurluklarda mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı son dakika açıklamasında sözleşmeli öğretmen alımında sürecin değiştiğini, değişmeye devam edeceğini söylerken yeni sistem hakkında da bilgi verdi.

Ülkemizde öğretmen yetiştirme sisteminin değişeceği mesajını veren Bakan Tekin, "Türkiye'de öğretmen yetiştirme sürecine bakmak lazım. Ortaöğretim dediğimiz lise mezunu kişilerin öğretmen olduğu bir süreçten başlıyoruz, zamanla öğretmenler için ayrı okullar, enstitüler... Türkiye'de metodoloji değişiyor. Bir bu boyutu var. İkinci boyutu, dünyadaki uygulamalara bakmamız lazım. Artık lisans eğitiminin yanına gerekli formasyonların olduğu bir süreç öne çıkıyor. Lisans eğitimini bitiren kişilere 600 saate kadar eğitim veren ülkeler var. Bizde ise lisansı bitiren arkadaşımız Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda 90 saat uygulama eğitimi alıyor" ifadelerini kullandı.

SADECE ÖĞRETMEN ADAYLARI DEĞİL, ÖĞRETMENLER İÇİN DE YAPILDI

Milli Eğitim Akademisi'nin sadece öğretmen adayları için değil diğer öğretmenler için de açılacağını söyleyen Bakan Tekin, "Burası sadece ve sadece öğretmen adayları için değil. Bizim öğretmenlerimizin hizmet içi programlarının da organize edileceği bir yer. Buradaki eğitimi biz verecek değiliz. Eğitim fakültesindeki akademisyenlerle bu süreci yürüteceğiz" dedi.

YETERSİZ ÖĞRETMENLER EĞİTİME ALINACAK

Öğretmenlik meslek kanunu ile artık yapılacak teftişlerde yetersiz olduğu tespit edilen öğretmenler eğitime alınacak. Eğitimde başarısız olan ve öğretmenlik yapamayacağı kanaati oluşan öğretmenler geri hizmete alınacak.

EĞİTİM SÜRESİ 4 DÖNEM

Akademiye alınacak öğretmenlerin eğitim süresi 4 dönem olacak.

SIRA DİĞER MEMURLUKLARDA MI?

Öğretmenlikte sistemin değişmesi sonrası sıranın diğer memurluklara geldiği, diğer memur alımlarının da süreçlerinin değişebileceği belirtiliyor. Sizce kamuya memur alımında sistem değişmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç