Öğretmen maaşlarına iyileştirme geliyor: Çalışmalar başladı ama...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğretmen maaşlarına iyileştirme geliyor: Çalışmalar başladı ama...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında öğretmen maaşlarına iyileştirme için tarih verdi.

Eğitim 6 Ağu 2023 14:34 0
Öğretmen maaşlarına iyileştirme geliyor: Çalışmalar başladı ama...

Öğretemn maaşlarına iyileştirme için tarih açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika haberi geldi. Bakan Tekin yaptığı açıklamada öğretmen maaşları ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusuna değindi. Bakan Tekin, gelecek seneyi işaret etti.

Göreve geldikten sonra il il gezerek Öğretmenler Odası Buluşması düzenleyen ve öğretmenlerle bir araya gelerek eğitimdeki sorunları, yapılması gerekenleri dinleyen Bakanın bu sefer durağı İstanbul oldu. Bakan Tekin burada yaptığı açıklamada okul müdürü seçimlerine değindi ve "Okul Müdürlerinin 4 yıl sonra bir 4 yıl daha devam edip edemeyeceğine öğretmenler karar verebilir" diyerek öğretmenlerin artık okul müdürlerini seçeceğini söyledi.

ÖĞRETMEN MAAŞLARI İÇİN MÜJDE GELDİ AMA 1 SENE SONRA...

Bakan Yusuf Tekin öğretmen maaşlarının düşük kalması konusuna değindi ve düzenlemenin ne zaman geleceği konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan, bu sene enflasyonla mücadelde yeni bir döneme girdiklerini söyleyerek, "Cumhurbaşkanı ve Maliye Bakanı ile sürekli görüşme halindeyiz. Onların da bilgisi var. Dünya çapında ekonomik sıkıntılar devam etmekte ve ülkemizde enflasyonla mücadele etmekteyiz. Bu yüzden hep beraber kemer sıkacağız. 2024'ün ikinci yarısından sonra öğretmenlere gerekli iyileştirmeler yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin'in bu açıklamasına baktığımda öğretmen maaşlarına düzenlemenin gelecek sene bu zamanlar gelmesi bekleniyor. Bakan Mehmet Şimşek ise geçen gün yaptığı açıklamada enflasyonun 2024 ortasından sonra düşeceğini söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç