Öğretmen, Din Görevlisi, Sağlık Personeli... Sözleşmelilere Kadroda Tayin Detayı Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğretmen, Din Görevlisi, Sağlık Personeli... Sözleşmelilere Kadroda Tayin Detayı Açıklandı

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk yaptığı son dakika açıklamasında sözleşmelilere kadroya değindi.

Çalışma Hayatı 29 Kasım 2022 22:39 0
Öğretmen, Din Görevlisi, Sağlık Personeli... Sözleşmelilere Kadroda Tayin Detayı Açıklandı

Sözleşmeli öğretmen , sağlık ve din personellerine kadro sonrası tayin için kritik açıklama.

Kadroya geçecek sözleşmeli personeller için son dakika açıklaması geldi. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı düzenlemedeki detaylara dikkatleri çekti.

İşte Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı sözleşmelilere kadro düzenlemesi:

Bu açıklamadan sonra İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk dikkat çeken bir son dakika açıklamasında bulundu ve sözleşmelilere kadroya değinerek yapılan yanlışa dikkatleri çekti: Koncuk açıklamasında şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanının dünkü açıklaması ile, Bakanlığın ekteki açıklaması farklıdır. Ya Cumhurbaşkanı konuyu eksik aktarmış, ya da Bakanlık daha sonra fikir değiştirmiştir. Bakanlığın açıklamasına göre, mevcut sözleşmeliler süre şartı olmaksızın kadroya geçebilecektir. Doğru ancak…

Dört yılı doldurmadan kurum içi ve kurumlar arası yer değiştirme yapılamayacak olması yanlıştır. Kamuya yeni atanacakların 3+1’e tabi olması ise aynı zulmü yaşayacak kitlenin değişmesi demektir.Teklif TBMM’ye gelmeden bunlar düzeltilmelidir.

Kadroya geçenlere kurum içi yer değiştirme hakkı vermemek, hukuken arızalı bir durum yaratır. Böyle bir düzenleme ise, kadrolu ile sözleşmeliler arasındaki farkın devamı anlamına gelir. Kadro vermek de, tayin hakkı yönünden anlamsız kalır"

KADRO SONRASI TAYİN VERİLİR Mİ?

Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sözleşmelilerin kadroya geçmesinden sonra tayin hakkının olmadığı görülüyor. Sizce tayin gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek sözleşmeli personeller bu sayfada >>> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç