Öğrenciye Düşük Not Verip Dersten Bırakan Öğretmene Kötü Haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğrenciye Düşük Not Verip Dersten Bırakan Öğretmene Kötü Haber

Düşük not vererek öğrenciyi dersten bırakan öğretmen hakkında Yargıtay'dan önemli bir karar verildi. İşte o karar.

Eğitim 26 Mayıs 2022 20:26 1
Öğrenciye Düşük Not Verip Dersten Bırakan Öğretmene Kötü Haber

Düşük not verip öğrencisini dersten bırakan öğretmenlere kötü haber.

Bir öğretmenin bilerek öğrenciye düşük not verdiği ve öğrenciyi dersten geçirmediği olay yargıya taşındı ve emsal bir karara imza atıldı. Bir öğretmen hakkında şikayet üzerine açılan davada öğretmen hakkında verilen beraat kararı, sınav kağıdı üzerinde yapılan inceleme sonrası bozuldu. 

Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından bozulan söz konusu davanın konusu, 2012-2013 eğitim öğretim yılında Adana'da bir lisede görev yapmakta oılan öğretmenin 5 öğrencisine sınavda almaları gerekenden daha düşük not verdiği ve dersten kalmaları konusu oldu.

Söz konusu olay sonrası öğrenciler savcılığa giderek öğretmen hakkında şikayetçi oldu. Bunun üzerine öğretmen hakkında görevi kötüye kullanma suçlaması ile dava açıldı. Açılan davada Adana 22. Asliye Ceza Mahkemesi , öğretmen hakkında beraat kararı verdi. Karar , öğrenciler tarafından temyiz edildi. 

Yargıtay'a gelen dava burada bozuldu. Temyiz isteminde Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gelen karar öğrencilerin lehine sonuçlandı.

Daire tarafından verilen boza kararında yerel mahkemenin karar öncesi öğrencilerin sınav kağıtlarını incelemesi için bilirkişi tutmadığı ve delillere bakılmadan karar verdiği hükmü kuruldu. Bu hüküm sonrası bilirkişi incelemsi yapıldı ve davada "eksik inceleme ve yetersiz gerekçeyle" öğretmen hakkında beraat verildiği  belirtildi. Söz konusu davanın karar kısmında , öğrencilerin sınav kağıtlarında eksik puanlama yapılıp yapılmadığının ,düşük not verilmişse bu durumun dönem sonu notlarına etki edip etmedinin ayrıntılı incelenmesi gerektiğine yer verildi ve "Bu hususlarda ayrıntılı ve gerekçeli rapor alınmasından sonra hasıl olacak sonuca göre sanığın hukuki durumunun takdir ve tayini gerekir." denildi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Son10 yıldırgeçirmediğiniz öğrenci kaldı mıherkes geçiyor