Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman, lise, ortaokul öğrencilerine verilecek mi? Tarih açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman, lise, ortaokul öğrencilerine verilecek mi? Tarih açıklandı

Üniversitelilere vergisiz telefon ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada düzenlemenin sene sonuna kaldığına yer verildi.

Finans Magazin 22 Ağu 2023 12:53 1
Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman, lise, ortaokul öğrencilerine verilecek mi? Tarih açıklandı

Vergisiz telefon ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sene sonuna kaldı.

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet bir son dakika açıklamasında bulundu. Acet yaptığı açıklamada vergisiz telefon ile ilgili gündeme ne zaman geleceğini söyledi.

Üniversitelilere vergisiz telefon ve bilgisayar vaadi ile ilgili Bakanlık ile bir görüşme yaptığını söyleyerek açıklamasına başlayan Acet, çalışmaların devam ettiğini söyledi ve gündemdeki iddiaların doğru olmadığını, henüz kampanyanın çerçevesinin belirlenmediğini söyledi.

TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN TELEFONLAR, 2 BİN TL ALTI, KAPSAMI...

"Üniversiteli gençlere vergisiz telefon/bilgisayar vaadiyle alakalı Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından aldığım bilgiyi aktarıyorum" diyerek açıklamasına başlayan Acet, Türkiye'de üretilen telefonlar için geçerli olacağı, fiyat sınırlaması olacağı yönündeki iddialara şu şekilde cevap verdi:

"Şöyle şartlar olacak, böyle şartlar olacak gibisinden ortalıkta dolaşan haberlerin tümü yalan. Henüz çerçevesi oluşmuş bir çalışma yok"

NE ZAMAN GELECEK?

En merak edilen konu ise düzenlemenin ne zaman geleceği konusu oldu. Bu konuda da bilgi aldığını söyleyen Acet, sene sonuna kadar bir çalışmanın ancak biteceğini ve 2023 sonunda düzenlemenin geleceğini söyleyerek, "Yıl sonuna kadar bir çalışmanın yapılması düşünülüyor" ifadelerini kullandı.

Düzenleme geldiğinde bildirimle haberdar olmak istiyorsanız aşağıdaki linklerden Finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

ORTAOKUL, LİSE ÖĞRENCİLERİNE VERİLECEK Mİ?

Kapsamda sadece üniversiteli öğrenciler olduğu belirtildi. Lise ve ortaokul öğrencileri kapsamda değil. Sizce ilkokul ve ortaokul öğrencilerine verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Inşallah lise ve ortaokulada gelir çok lazım🥲