Öğrencilere 1000 TL Ulaşım Desteği Başvurusu Başladı: İşte Başvuru Adresi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğrencilere 1000 TL Ulaşım Desteği Başvurusu Başladı: İşte Başvuru Adresi

Öğrencilere ulaşım desteği için son dakika açıklaması geldi. Başvurular alınmaya başladı. İşte başvuru adresi.

Finans Magazin 22 Ekim 2022 16:14 7
Öğrencilere 1000 TL Ulaşım Desteği Başvurusu Başladı: İşte Başvuru Adresi

Öğrencilere ulaşım desteği başvuru adresleri açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısından sonra yaptığı ulaşım desteği açıklamasına baktığımızda başvuruların başladığı görüldü. 15 tatilin yaklaşması ile birlikte üniversite öğrencileri, ulaşım desteğine nasıl başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda ulaşım desteği başvurusunun yapılacağı adreslere yer verdik.

CUMHURBAŞKANI NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısından sonra yapıtğı açıklamada ulaşım desteği ile ilgili,  "Bir müjdede üniversite öğrencilerimize vermek istiyorum. Ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde 150 bin öğrencimiz ailelerin yanına herhangi bir yük getirmeden gidecek" ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN DERYA YANIK NE DEDİ?

Ulaşım desteği iel ilgili geçen gün canlı yayında açıklama yapan Bakan Derya Yanık, "Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız. Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Koşulları karşılayan her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Öğrencilerimize ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla IBAN'lara yatırılacak" ifadelerini kullandı.

BAŞVURU BAŞLADI

Ulaşım Desteği ile ilgili açıklama yapan Bakan Derya Yanık, destek başvurularının başladığını söyledi. Bakan Yanık biletleri ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin SYDV'lere başvuru yaparak yardımı alabileceğini söyledi. Aldığınız bilet ile birlikte , aşağıdaki linkte yer alan SYDV'lerin il ve ilçelerdeki adreslerine müracaat etmeniz gerekmektedir:

Başvuru adresleri için TIKLAYIN

Kadın erkek diğer adaylarla ile bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl başvuru yapicas
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu gibi öğrenci yada başka yardımlar yapılırken neden kamu işçileri asgari ücretle geçinmeye çalışan ay sonunu zor getiren pazara bir yada hiç gidemeyen kişilere yardım yapılmıyor neden aldığı ücrete değilde kamu işçisi olduğuna bakılıyor anlamıyorum bizlere yazık değilmi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
sosyal yardım alamayan ailelerin çocukları faydalanmaya ak mı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
nasıl başvuru yapacam
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
nasıl başvuru yapacam