Öğrenciler Kopya Çekmesin Diye Yapılan Maskeler Dünyada Gündem Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğrenciler Kopya Çekmesin Diye Yapılan Maskeler Dünyada Gündem Oldu

Filipinler'de bir okulda öğrenciler kopya çekmesin diye alınan önlem sosyal medyada gündem oldu.

Dünya 24 Ekim 2022 11:26 0
Öğrenciler Kopya Çekmesin Diye Yapılan Maskeler Dünyada Gündem Oldu

Filipinlerde meydana gelen olay dünyada gündem oldu.

Filipinler'de bir sınavda öğrencilere uygulanan durum dünyada gündem oldu. Bir öğretmen öğrencilerin kopya çekmesinin önüne geçmek için öğrencilerin başlık takmasını istedi. Bu takılan başlıkla öğretmen, öğrencilerin yana bakmasını engellemek istedi. 

Filipinler'de bulunan Legazpi şehrinde meydana gelen olayda öğrenciler, öğretmenlerin bu istekleri üzerine kartonlardan,  yumurta kutularından ve diğer dönüştürülen malzemelerdene ev yapımı mekanizmalar oluşturdu. 

Sınav öncesi sıralarına geçen öğrenciler, kendi yaptıkları başlıkları kafalarına taktı. Sınav başlayınca da tüm öğrenciler başlıklarını takmış ve sorulaır çözmeye başlamıştı. Burada çekilen fotoğraflar ise oldukça ilginç görüntülerin oluştuğunu gözler önüne serdi. 

BBC'ye bu konuda demeç veren öğretmen, sınıflarda bütünlük ve dürüstlük sağlamak için eğlenceli bir yol aradığını söyledi. İlk başta öğrencilerin kağıtla basit bir şey yapmasını istediklerini  söyleyen öğretmen , daha sonra öğrencilerin birçoğunun sınavı erken tamamladığını, kimsenin kopya çekemediğini söyledi. 

Bicol Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde Makine Mühendisliği Profesörü olan Mary Joy Mandane-Ortiz, fikrin "gerçekten etkili" olduğunu söyledi.

Bu yöntem nedeniyle öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlandığını söyleyen öğretmenler, öğrencilerin daha iyi not aldıklarını söyledi. Bu yöntem nedeniyle öğrencilerin kopya çekmesinin önüne geçildiği ve öğrencilerin sınava daha iyi hazırlandığı bildirildi.

AKILLARA HABABAM SINIFI KÜLYUTMAZ GELDİ

Akıllara ise Hababam Sınıfı serisinde kopya çektirmemek için türlü yollara başvuran Külyutmaz geldi. 

Görüntüler sosyal medyada viral oldu.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç