Öğrenci Affında Detaylar Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğrenci Affında Detaylar Belli Oldu

AK Parti tarafından açıklanan öğrenci affında detaylar belli oldu. 4 milyondan fazla öğrenciye af geliyor.

Eğitim 14 Mayıs 2022 10:42 3
Öğrenci Affında Detaylar Belli Oldu

Kimlere öğrenci affı geleceği açıklandı.

Önceki gün milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika açıklaması gelmiş ve öğrenci affı için çalışmaların başladığına yer verilmişti. Açıklama sonrası öğrenci affı kapsamının ne olacağı , kimlerin af kapsamına alınacağı merak konusu oldu. Bu konu ile ilgili YÖK'ten bir son dakika açıklaması geldi. 

AKBAŞOĞLU: ÇALIŞMALAR BAŞLADI

AK Parti Grup Başkanvekili ve milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu dün yaptığı açıklamada lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren , üniversiteler tarafından kayıtları silinen öğrencilerin affı ile ilgili bir çalışma başlattıklarını ve meclis Temmuz ayında tatile girmeden düzenlemeyi yasalaştırmak istediklerini söyledi. Temmuz öncesi affın gelmesi için planlamanın başladığını söyleyen Akbaşoğlu, çalışmaların hızlandırıldığını söyledi. 

YÖK AÇIKLADI

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar bu açıklama sonrası bir açıklama yaptı ve öğrenci affına yönelik detayları açıkladı. Özvar açıklamasında, "Bu konuda karar alma, bir kanun, kanuni düzenleme, bir hukuki mevzuat düzenleme yetkisi Meclisindir. Biz yükseköğretim kurulu olarak bize, Meclisten yapılacak herhangi bir çağrıya kulak vermek suretiyle yükseköğretimin bugüne kadarki aflarla alakalı tecrübesinin, Meclisteki vekillerimizle, siyasi partilerle paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı ve sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Netice itibariyle Yükseköğretim Kurulu olarak Türkiye'deki yüksek öğretim alanı içine giren milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren konularda bigane kalamaz, duyarsız kalamaz. Mutlaka bu konudaki bilgisini, görgüsünü ve tecrübesini mutlaka paylaşır. Bunu yaparken de elbette ki hem sistemin dışında şu an kalan öğrencileri dikkate alır, eğitim öğretim kalitesini dikkate alır. Buna ilişkin mutlaka bir çalışma yapar."

KAÇ KİŞİYE AF GELECEK?

YÖK, öğrenci affından faydalanacak öğrenci sayısını duyurdu. Af kapsamındakiler şu şekilde açıklandı:

Disiplin cezası nedeniyle,

AÖF 4 dönem,

yatay geçiş, geçici kayıt (lise diploması olmayanlar) ile kayıtlananların belirtilen tarihe kadar diplomalarını getirememesi,

denklik lisans tamamlaması sona eren

ve bunlar gibi nedenlerden dolayı toplamda 4 milyon 242 bin 316 öğrenciye af gelecek.

Düzenlemenin önümüzdeki günlerde meclise gelmesi ve Temmuz ayının başında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Af gelecek öğrenciler önümüzdeki eğitim öğretim yılında okula başlayacak.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Afet türk cumhuriyetim af getir Allah rızasi için göçmenler yüzünden herkes hapiste ve aileler perişan
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Anlamadım ben kazandım ve kayıt yaptırmamışım.Beni de kapsar mı bu af kanunu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Alamayacsksiniz secimi istediginizi yapin elinizden geleni ardiniza koymayin herhangibir(tc cumhuriyeti vatandasi)