OGM 5 Bin İşçi Alımı Kura Çekimi Tarihi ve Belli Oldu (Nihai Liste Ne Zaman?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

OGM 5 Bin İşçi Alımı Kura Çekimi Tarihi ve Belli Oldu (Nihai Liste Ne Zaman?)

OGM tarafından bir açıklama yapıldı ve 5 bin işçi alımı kura çekimi tarihinin belli olduğuna yer verildi. İşte kura çekimi ve nihai listeler hakkında bilgi.

Kamu 15 Nisan 2022 16:30 0
OGM 5 Bin İşçi Alımı Kura Çekimi Tarihi ve Belli Oldu (Nihai Liste Ne Zaman?)

OGM 2022 yılı 5 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman yapılacak? OGM işçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşçi alımında nihai listeler ne zaman yayımlanacak?


Orman Genel Müdürlüğü 2022 yılı işçi alımı ilanı yayımlanmıştı. Yayımlanan ilanda en az ilkokul mezunu adaylar arasından 5 bin kamu işçisi alımı yapılacağına yer verildi. Geçici olarak yapılacak işçi alımı için başvurular 15 Nisan 2022 günü sona eriyor. Başvuruların sona ermesinin ardından ilana başvuru yapan binlerce aday, sonuçların ne zaman açıklanacağını , sonuçlara nereden ulaşabileceğini araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda OGM personel alımı başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih, nihai liste hakkında bilgi ve diğer detaylara yer verdik.


HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

OGM tarafından yayımlanan kamu ilanına baktığımızda aşağıdaki kadrolara personel alımı yapıldığı görüldü:


Diğer Orman İşçisi pozisyonuna 3937,

İtfaiyeci pozisyonuna 500,

Aşçı pozisyonuna 280,

Diğer Fidanlık İşçileri ve Bahçıvanlar pozisyonuna 183

İşletme Elektronik Bakımcısı pozisyonuna 100


GEÇİCİ OLARAK İSTİHDAM EDİLECEKLER

OGM bünyesine alınacak personeller , Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek. Personeller 5 ay 29 gün süresince çalıştırılacaklar.


KURA TARİHİ BELLİ OLDU

OGM 5 bin işçi alımında kura çekimi 28 Nisan günü gerçekleştirilecek. Orman Bölge Müdürlüklerinde gerçekleştirilecek kura çekimi için OGM tarafından yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sözlü ve Uygulamalı Sınava, iş ilanında belirtilecek kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday çağrılacaktır. Bu adaylar noter huzurunda çekilecek kura sonucuna göre belirlenecektir. Kura yeri ve tarihi Türkiye İş Kurumu açık iş ilanında belirtilecek olup ilgili Orman Bölge Müdürlüğü internet sitesinden de ayrıca duyurulacaktır. Bununla ilgili olarak adayların adreslerine yazılı tebligatla bildirim yapılmayacaktır. İlan edilecek tüm pozisyonların deneme süresi 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca iki aydır.

İşçi alım süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler, adaylardan istenilecek evraklar ile Sözlü ve Uygulamalı Sınavın yeri ve tarihi Bölge Müdürlükleri internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir."


İŞKUR duyurusunda ise şu ifadelere yer verildi: "Kura çekimi 28.04.2022-08.05.2022 tarihleri arasında olacaktır. Kuranın net tarihi ilgili bölge müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanacaktır. Orman Bölge müdürlüklerinin internet sitelerine www.ogm.gov.tr den ulaşabilirsiniz."


NİHAİ LİSTELER NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

İŞKUR 'un önümüzdeki hafta Cuma gününe kadar , en geç 25 Nisan tarihine kadar nihai listeleri belirlemesi bekleniyor. Finans7.com olasrak OGM ilanı başvuru sonrası süreci, nihai listeleri, kura çekimini ve diğer detayları takipçilerimizle anbean paylaşacağız. Nihai listeler belli olduğunda, kura çekimi için canlı yayın linki belli olduğunda ve kura sonuçları belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç