OGM 1500 Orman Muhafaza Memuru Alımı Yapacak! Başvuru Şartları ve Sınav Konuları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

OGM 1500 Orman Muhafaza Memuru Alımı Yapacak! Başvuru Şartları ve Sınav Konuları

Adaylar tarafından uzun süredir beklenen ilan geldi. 1500 Orman Muhafaza memuru alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Orman Muhafaza Memuru Alımı şartları nedir? Sınav konuları nelerdir? Başvurular ne zaman yapılacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kamu 29 Mart 2022 10:10 0
OGM 1500 Orman Muhafaza Memuru Alımı Yapacak! Başvuru Şartları ve Sınav Konuları

OGM bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 657 ayılı Devlet Memurları kanunun tabi olarak 4/B maddesi uyarınca istihdam edilmek üzere 1500 Orman Muhafaza memuru alımı yapılacağını bildirdi. Memur alımı Türkiye Geneli yapılacak olup şehre göre kontenjan dağılımı ve sınav detayları haberimizde...


Adaylar tarafından uzun süredir beklenen ilan geldi. 1500 Orman Muhafaza memuru alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Orman Muhafaza Memuru Alımı şartları nedir? Sınav konuları nelerdir? Başvurular ne zaman yapılacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.


İl İl Kadro Dağılımı




BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

Adaylar 04/04/2022 - 10/04/2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Orman Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ile başvuru yapacaklardır. Başvuru işlemleri 10/04/2022 gecesi saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.


Başvurular aşağıdaki listede belirtilen iller bazında adayın tercihine göre yapılacak olup her aday en fazla 20 adet tercih yapabilecektir. Her il için 4 katı kadar aday sözlü sınava çağırılacaktır.


ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR


a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak,


b) 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2020-KPSSP93) en az 65 puan almış olmak,


c) Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak,


ç) Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak. (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)


d) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1’de yer alan sözleşmeli personel pozisyonuna yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.


SÖZLÜ VE UYGULAMALI SINAV YERİ VE TARİHİ İLE SINAVA KATILACAK ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

Sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri, sınava katılacakları yer ve saati www.ogm.gov.tr internet adresinden ve Kariyer Kapısı Platformu üzerinden e-Devlet şifreleri ile öğrenebilecek olup ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.


Adayların sınava gelirken yanlarında fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesini (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulundurmaları zorunludur.


SÖZLÜ VE UYGULAMALI SINAV KONULARI VE PUANI

Sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar aşağıda belirtilen sözlü ve uygulama sınav konularından sınava tabi tutulacaktır.


1- Sözlü sınav konuları;


a) Genel kültürü, 10 puan


2- Uygulamalı sınav konuları;


a) Orman yangınlarına müdahale yöntemlerine yönelik uygulamalar, 20 puan


b) Amenajman planı ve harita okuma bilgisine yönelik uygulamalar, ormanların yasadışı faaliyetlerden korunması yöntemlerine yönelik uygulamalar, orman sağlığını tehdit eden zararlı organizmalar ve bunların meydana getirdiği zararlar ile mücadele yöntemlerine ilişkin uygulamalar, 15 puan


c) Fidan üretimi, dikimi, bakımı ve silvikültür tekniklerine yönelik uygulamalar, 15 puan


ç) Ağaçların kesilmesi, kesilmiş ağaçlardan en yüksek değerdeki ürün kompozisyonunu elde etmeye yönelik boylama ve mesaha işlemlerine ilişkin uygulamalar, 20 puan


d) Mesleğe yönelik fiziki dayanıklılık ve yeterlilik hususları, 20 puan


Sınav komisyonunun her bir üyesi tarafından verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir ve üyelerin yüz tam puan üzerinden verdikleri notların aritmetik ortalaması alınarak adayların sözlü ve uygulamalı sınav puanı tespit edilir. Sözlü ve uygulamalı sınavda yüz üzerinden toplam en az 70 puan alanlar başarılı sayılır.


ASİL VE YEDEK NİHAİ BAŞARI LİSTESİ

Adayların, 2020- KPSSP93 puanı ile sözlü ve uygulamalı sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalaması alınmak suretiyle en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, başarı sırası belirlenecektir. Başarı puanlarının eşit olması halinde, KPSSP93 puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır. Ayrıca başarılı olanlar arasından sınav ilanında belirtilen pozisyon sayısı kadar yedek liste belirlenir. Asıl ve yedek olarak başarılı kabul edilenler ve Kariyer Kapısı Platformu üzerinden e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak durumlarını öğrenebilecektir. Ayrıca yazılı bildirimde bulunulmayacaktır.


YERLEŞTİRME İŞLEMİ

Yapılan sözlü ve uygulama sınavı neticesinde başarılı olarak sözleşme imzalamaya hak kazanan adayların atanmalarına ilişkin yapmaları gereken işlemler ayrıca www.ogm.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Başarılı adayın ilan tarihinden itibaren 20 gün içinde Genel Müdürlüğümüze başvurması gerekmektedir.


Sözleşme imzalamaya hak kazandığı halde verilecek süre içerisinde müracaat etmeyenler,


Sözleşme imzalandığı halde verilen süre zarfında göreve başlamayanlar,


ilanda belirtilen şartları taşımadığı sonradan tespit edilenler,


Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması tahkikatı olumsuz sonuçlananlar, yerine, il bazında sırasıyla yedek listenin ilk sırasındaki adaydan başlanmak suretiyle yerleştirme yapılarak sözleşme imzalanmak üzere çağırılacaktır. Yedek listenin geçerlilik süresi altı aydır.


KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç