Odun Kömür Fiyatlarına Rekor Zam Geldi: İşte Güncel Ton Fiyatları2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Odun Kömür Fiyatlarına Rekor Zam Geldi: İşte Güncel Ton Fiyatları2022

Odun ve kömür fiyatlarına rekor zamlar gelmeye başladı. Son verilere göre bir sene içinde kömüre 3 kata yakın zam geldi.

Emtia 4 Eylül 2022 08:54 0
Odun Kömür Fiyatlarına Rekor Zam Geldi: İşte Güncel Ton Fiyatları2022

Odun ve kömüre büyük zam geldi.

Kış aylarının yaklaşmakta olduğu şu günlerde vatandaş, nasıl ısınacağını kara kara düşünüyor. Geçen gün doğalgaza konutta gelen yüzde 20 indirimle birlikte Aralık ayından bu yana doğalgaza yüzde 120 civarında zam geldi. Buna paralel olarak odun ve kömür fiyatlarına da rekor düzeyde zamlar gelmeye başladı. 

Son rakamlara göre odun ve körü fiyatları geçen seneye göre 3 kat artarken tüpgaz fiyatları ise 2 kat arttı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, sobanın da artık lüks olacağını söyleyerek, “Kış aylarında temel bir ihtiyaç olan ısınma maliyeti vatandaşı çok zorlayacak. Doğalgaz 9 ayda 2.5 kattan fazla, odun ve kömür de 3 misli arttı. Soba yakmak da artık lüks olacak” ifadelerini kullandı.

KOMBİYİ KISMET YETMEZ

Elektrik ve doğalgaza son dönemlerde yapılan zamlara değinen Akın, kırsal bölgelerde, köylerde yaşayan vatandaşların kullandığı sobada yakmak için odun ve kömüre de rekor zam geldiği öğrenildi. Akın konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Geçen kış, kombisini en düşük seviyede açan vatandaşımız katlanan faturalar nedeniyle bu kış kombisini tamamen kapatacak. Vatandaşlar nisan ayında kapattığı kombisini kasım ayında açtığında bundan sonra hiç zam yapılmasa bile yüzde 111'i bulan zamla karşılayacak. Geçtiğimiz kış bin lira olan aylık ısınma maliyeti önümüzdeki kış aylarında hiç zam gelmese bile 2 bin 100 lira olacak.” ifadelerini kullandı.

KÖMÜRÜN TONU REKOR KIRDI

Kömür fiyatlarına da değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın, fiyatların rekor düzeyde arttığını söyledi ve kömür ile odun fiyatlarına gelen zam miktarlarını şu şekilde kamuoyuna açıkladı: “Eylül 2021'de kış öncesi sobada yakmalık bir ton odunun fiyatı bin 200 lira ile bin 400 lira iken bugün 3 bin 500 lira ile 3 bin 600 lira oldu. Eylül 2021'de bir ton ithal kömür fiyatı 2 bin 600 lira ile 3 bin lira arasında iken bugün 8 bin ile 8 bin 600 liraya çıktı. Yerli kömürün fiyatı 7 bin 600 lira oldu. Kömür fiyatları ortalama yüzde 190 ile yüzde 230 oranında arttı.”

Finans7.com  |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç