Ödemeler PTT'den: Dar Gelirlilere Elektrik Faturası Desteği Verilecek (Başvuru Formu Nasıl?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ödemeler PTT'den: Dar Gelirlilere Elektrik Faturası Desteği Verilecek (Başvuru Formu Nasıl?)

Kapsam genişletildi ve dar gelirli vatandaşlara elektrik faturası desteği verileceği, ödemelerin PTT'den yapılacağına yer verildi.

Son Dakika 13 Tem 2022 20:08 0
Ödemeler PTT'den: Dar Gelirlilere Elektrik Faturası Desteği Verilecek (Başvuru Formu Nasıl?)

Elektrik faturası yüksek gelen dar gelirlilere fatura desteği verilecek.

Devlet ve belediyeler, elektrik faturası yüksek gelen ve dar gelirli olan vatandaşlara destek ödemesi yapmaya başladı. Geçen sene başlatılan söz konusu destek kapsamında yapılan yardımlar için başvuruya ilişkin detaylar finans7.com sayfasında.

BİR KESİME DAHA ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ VERİLECEK

Yapılan son düzenleme ile birlikte cihaza bağlı şekilde yaşayan hastalara da elektrik tüketim desteği sağlanacağına yer verildi. Söz konusu destekten kronik hastalık nedeniyle elektrikli tıbbi cihaz kullanan ihtiyaç sahipleri faydalanabilecek. Yeni düzenleme ile kapsam genişletildi ve Evde Bakım Yardımı alanlara da elektrik faturası desteği verileceği bildirildi. Bu düzenleme ile artık evde bakım yardımı alan engelli vatandaşlara da destek verilecek. Yeni düzenleme ile vatandaşlara Elektrik tüketim desteği yüzde 100 artırımlı şekilde verilecek. Cihaza bağımlı şekilde kronik hasta olan ihtiyaç sahiplerine evdeki kişi sayısına göre 216 lira yerine 432 liraya kadar elektrik faturası desteği verilecek.

ELEKTRİK DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Elektrik faturası desteği hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve "3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneler." ifadelerine yer verilerek sosyal yardım alan vatandaşlara elektrik faturası desteği sağlanacağına yer verildi. 

HAK SAHİPLERİ PTT'DEN ALACAK

Elektrik faturası desteği için başvurular alınmıyor. Hak sahibi olan vatandaşlar elektrik faturaları ile PTT'ye gidecek. 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamında düzenli sosyal yardım almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden hanelere verilen destek şu şekilde:

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh,

3 kişilik hanelere aylık 100 kWh,

4 kişilik hanelere aylık 125 kWh,

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı tutarınca nakdi destek sağlanır. Ödemeler aylık olarak elektrik faturasına göre yapıolacak. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç