Ödemeler devam edecek mi, yeni başvuru ne zaman? AK Parti'den Aile Destek Programı ve vatandaşlık maaşı açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ödemeler devam edecek mi, yeni başvuru ne zaman? AK Parti'den Aile Destek Programı ve vatandaşlık maaşı açıklaması

AK Parti'den Aile Destek Programı hakkında açıklama geldi ve ödemelerin devam edip etmeyeceğine değinildi.

Finans Magazin 17 Haz 2023 11:23 3
Ödemeler devam edecek mi, yeni başvuru ne zaman? AK Parti'den Aile Destek Programı ve vatandaşlık maaşı açıklaması

Yeni Aile Destek Programı başvurusu ne zaman nasıl yapılır?

Aile destek programında geçen sene başlayan ödemeler sona erdi. Ödemelerin sona ermesi ile birlikte Aile Destek Programı parası alan vatandaşlar, destek programında ödemelerin devam edip etmeyeceğini, ödemelerin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu destek ödemesi hakkında son dakika bilgilerine yer verdik.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti'den yapılan son dakika açıklamasında Aile Destek Programı ile uyumlu olarak belirli bir gelir düzeyinin altına düşülmemesi için ödemelerin vatandaşlık maaşı adı altında yapılacağına yer verildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile uyumunu da gözeterek, hanelerin belirli bir gelir düzeyini garanti altına alan Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemini hayata geçirerek Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız. Bu sayede, hakkaniyete uygun şekilde, gelirden en az pay alan nüfusun gelirdeki payını yükselterek gelir dağılımını iyileştirmeye devam edeceğiz.

Farklı kanunlar ve mevzuatlarla düzenlenmiş ve birden fazla kurum/ kuruluş tarafından gerçekleştirilen sosyal yardımları bütüncül bir şekilde tek bir mevzuat çatısı altında toplayarak aile bazlı “Vatandaşlık Maaşı” ödeyeceğiz"

BAŞVURU NE ZAMAN?

TBMM'de önümüzdeki günlerde bu konuda düzenleme gelmesi ve kısa sürede yürürlüğe girmesi bekleniyor. Düzenleme yürürlüğe girdiğinde, başvuru ekranı açıldığında haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 16 Ay Önce
Bilmiyolarmi neyin ne oldugunu bizden cok biliyolar kimi somurecekler kendi ulkesinde hazirda somurulecek kole varken kesintisiz gelir kaynagi
Ziyaretçi 16 Ay Önce
Denetleme yokki evi is yeri arabasi olan adama koli yardimi yapiyolar adamlar yari fiyatina baskasina satiyor dogalgazli eve komur veriyolar adamlara aylik baglaniyor rezillikten baska hic birsey degil zaten suriyeliye herseyden muaf ama bize gelince uc kurua asgari uretlinin kazancina bile vergi yuh be .
Ziyaretçi 16 Ay Önce
Bu destek ödemeleri neye göre yapılıyor anmalış değilim. Kirada ve iki çocukla bize çıkmıyor ama eyt emeklisi ve çalışıyor, yanında sgk lı emekli annesi var, EV araba kendisinin ve devletten gelen bu yardımla altın biriktiyorlar bunlara çıkıyor.. Yazık valla