Ödemeler başladı: Çocuğu okula gidecek annelere 1300 TL kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, sonuçları açıklandı mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ödemeler başladı: Çocuğu okula gidecek annelere 1300 TL kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, sonuçları açıklandı mı?

Çocuğu okula gidecek annelere 1300 TL kırtasiye yardımı için açıklama geldi. Açıklamada ödemelerin başladığına yer verildi.

Finans Magazin 18 Ağu 2023 14:02 8
Ödemeler başladı: Çocuğu okula gidecek annelere 1300 TL kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, sonuçları açıklandı mı?

Annelere 1300 TL kırtasiye yardımı ödemeleri başladı: Başvurusu e devlet'ten.

Annelere 1300 TL'lik kırtasiye yardımı hakkında son dakika açıklaması geldi ve okulların açılmasına kısa süre kala ödemeler yapılmaya başlandı. Başvurusu kabul edilen vatandaşlara yapılan ödemelere başvurular e devlet kapısı üzerinden yapılıyor. Peki başvurular nasıl yapılacak? Başvuru e devlet sosyal yardım başvuru hizmeti kısmından yapılabilecek. İşte başvuruya ilişkin bilgiler.

OKULLAR 11 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada okulların 11 Eylül 2023 Pazartesi tarihinde açılacağına yer verildi. Okullar açılmadan önce çocukların kırtasiye ihtiyaçlarının giderilmesi için 1300 TL'lik yardım yapılacak. Yapılacak bu yardım ile birlikte vatandaşlar çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kırtasiye yardımı alacak vatandaşların bazı şartları taşıması gerekmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada kırtasiye yardımı ile ilgili, "Her eğitim-öğretim yılı başında ve yıl boyunca 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuklarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından kırtasiye, önlük, çanta vb. temel okul ihtiyaçları karşılanmaktadır" denildi.

Bakanlık Sosyal Yardımalr Genel Müdürlüğü koordisinde verilen kırtasiye yardımının 2023 yılı başvuru şartları şu şekilde:

"3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden  (2023 yılı için 3.800,78-TL) için az olan haneler faydalanabilmektedir."

Burada dikkat edilmesi gereken konu, kişi sayısı. Bir eve asgari ücret kadar para giriyorsa ve evde 4 kişi yaşıyorsa, kişi başına düşen gelir 2 bin 850 TL olarak hesaplanır ve bu kişilere kırtasiye yardımı yapılır.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvurular kimlik belgesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılabilir. Bunun yanı sıra aşağıdaki videoda anlatıldığı gibi e devlet kapısı üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

BAŞVURU SONUÇLARI

Yardım başvurusu yapan vatandaşlar, e devlet kapısı üzerinden sonucunu öğrenebilir. E devlet kapısında, yukarıdaki videoda gösterildiği gibi Sosyal Yardım sayfasına gidin. O sayfada aşağıda başvurularınız görülecek. Burada başvuru durumunuzu öğrenebileceksiniz. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda ödemenizi verdiğiniz İBAN'dan ya da PTT'den alabileceksiniz.

Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

BELEDİYELER DE KIRTASİYE YARDIMINA BAŞLADI

Birçok il ve ilçede belediyeler de ihtiyaç sahibi ailelere kırtasiye yardımı yapmaya başladı. Bahçelievler Belediyesi tarafından yapılan açıklamada başvuru yapılması ve ihtiyaç sahibi olduğunun belirlenmesi sonrası çocuklar için kırtasiye yardımı yapılacağına yer verildi. Bunun yanı sıra birçok il ve ilçede belediyelere başvuru yapılarak kırtasiye yardımından faydalanabilirsiniz.

VATANDAŞLIK MAAŞI BAŞLIYOR

İhtiyaç sahibi ailelere kırtasiye yardımının yanı sıra Ekim ayından sonra vatandaşlık maaşı verilecek. Vatandaşlık maaşı başvurusu başladığında haberdar olmak için aşağıdaki linklerden Finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Benimde 2 öğrencim var bende almak istiyorum bu yardımı nasıl alacağım bilemiyorum
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Benim 3ogrencim var eşim 5 aydır çalışmıyor 4cocugum var durumum yok kırtasiye yardımı istiyorum
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Benimde çocuğum okuyor formalar çok pahalı vallahi bu zordurumda nasıl çocuklarımızı okutacaz Allah'ım herşey uçmuş bende yardımınızı bekliyorum nolur yardım edin
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Nolur çok ihtiyacım var nolur yardım edermisiniz bu yardımdan yararlanmak istiyorum
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Kırtasiye yardımı doğru mu