O Ülkeden Örnek Kampanya! Faturayı Devlet Ödeyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

O Ülkeden Örnek Kampanya! Faturayı Devlet Ödeyecek

Hollanda hükümetinden örnek olacak bir kampanya! Dar gelirli vatandaşlarına destek çıkmak isteyen Hollanda hükümeti diğer ülkelere örnek olacak bir kampanya başlattı.

Dünya 13 Eylül 2022 19:06 0
O Ülkeden Örnek Kampanya! Faturayı Devlet Ödeyecek

Hollanda hükümetinden örnek olacak bir kampanya! Artan enerji fiyatları nedeniyle faturalarını ödeyemeyen ve elektriği kesilme tehdidiyle karşı karşıya kalan yaklaşık 1 milyon aileye yardım eli uzatacak olan Hollanda hükümeti bu ailelerin borçlarını üstlenecek.

BBC Türkçe’nin Hollanda kamu yayıncısı NOS'tan aktardığı habere göre uygulama, kış gelmeden yürürlüğe girecek. Uzmanlara göre, bu 1 milyon aileden 600 bini daha önce hiç ödeme sorunu yaşamadı. Ancak artan enerji fiyatları, bu aileleri borçla karşı karşıya bırakacak.

HEM TÜKETİCİ HEM DE ENERJİ ŞİRKETLERİ MAĞDUR OLMAYACAK

Yeni bir enerji sözleşmesi yapmak zorunda olan ya da yüksek oranlı değişken sözleşme yapan kişileri kapsayacak planda ödeme yapamayanların borçları devlet tarafından sistematik bir şekilde ödenecek. Uzmanlara göre, bu süreçte sistemin suistimal edilme olasılığı olsa da hükümet hızın doğruluktan daha önemli olduğunu belirtiyor. Enerji şirketleri de hükümetim oluşturacağı bu fona katkıda bulunacak. Böylece hem tüketiciyi korumak hem de ödenmeyen borçlar nedeniyle enerji şirketlerinin zor durumda kalmasının önüne geçilmesi hedeflenecek.

Hükümet, yüksek enerji fiyatları ile mücadele planının detaylarını, haftaya Salı günü yeni yasama yılı açılışında kamuoyuyla paylaşacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç