Nureddin Nebati'den borsada düşüş ile ilgili son dakika açıklaması ve yorumu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nureddin Nebati'den borsada düşüş ile ilgili son dakika açıklaması ve yorumu

Son dakika haberi: Borsada düşüşün nedeni ve küçük yatırımcılara son dakika uyarısı Bakan Nureddin Nebati'den geldi.

Borsa 15 Ocak 2023 13:01 0
Nureddin Nebati'den borsada düşüş ile ilgili son dakika açıklaması ve yorumu

Borsada düşüşün nedeni ve yükselecek mi yorumu geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den son dakika açıklaması geldi. Bakan Nebati yaptığı son dakika açıklamasında borsada son günlerde yaşanan düşüşü değerlendirdi.

Borsada yaşanan düşüşlerle ilgili açıklama yapan Bakan Nebati, küçük yatırımcıların borsadan korkmaması gerektiğini, ama mutlaka finansal okur yazar olmaları gerektiğini söyledi. Herkeisn akademik derinlik anlamında uzman olmasının beklenmediğini, ama bilinçli olarak danışmanlık üzerinden gidilebileceğini söyledi ve "Kısa gün kârını öncelemesinler. Borsa’yı bir kumarhane gibi görmesinler. Çünkü Türkiye Borsası için büyük bir fırsat doğdu. Çok sayıda insan borsaya giriyor. Halka arzlarla yeni firmalar borsaya giriyor. Borsa kumar veya kısa gün kârı değil doğru ve verimli bir finansal araç. Kısa vadeli, gündelik bakmasınlar" ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati açıklamasının devamında borsada yaşanan düşüşlerin nedenine değindi ve "Borsa her zaman bir düzeltme yapar. Aşağı doğru giderken de yukarı doğru giderken de bir düzeltme yapar. Asla paniğe gerek yok. Ayrıca şunu özellikle söyleyeyim birinci muhalefet partisi liderinin sözlerine bakmasınlar. Çünkü bilerek panikletmeye çalışıyor. Milyonlarca insanın girmeye başladığı borsa üzerinden bir siyasi çıkar elde etmeye çalışıyorlar. Kesinlikle bu konudaki spekülasyonlara kulak vermesinler" dedi.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finansy7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/nebatinin-keyfi-yerinde-42204031

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç