Nureddin Nebati: Yeni Ekonomi Modelinin Biraz Acı Verici Geçeceğini Hesaplamıştık
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nureddin Nebati: Yeni Ekonomi Modelinin Biraz Acı Verici Geçeceğini Hesaplamıştık

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklamasında yeni ekonomi modelinin biraz acı geçeceğini beklemiştik dedi.

Ekonomi 21 Ekim 2022 10:45 1
Nureddin Nebati: Yeni Ekonomi Modelinin Biraz Acı Verici Geçeceğini Hesaplamıştık

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den Yeni Ekonomi mopdeli açıklaması.

G7 ülkelerinin Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Nebati, “İhtiyaçlarımızı karşılamak için gerekli adımları atmamız, ayrıca ülkemizin çıkarlarını korumak için ne lazımsa yapmamız gerekiyor" dedi.

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile uluslararası kuruluşların yıllık toplantılarına katılmak için geçen hafta Amerika'ya giden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, burada The Wall Street Journal gazetesine açıklamalarda bulundu.

G7 ülkelerinin Rus petrolüne ilişkin tavan fiyat uygulamasına Türk alıcıların uyup uymayacğaı konusuna cevap veren Bakan Nureddin Nebati, tavan fiyat konusunun henüz uygulamaya konulmadığını söyledi ve “İhtiyaçlarımızı karşılamak için gerekli adımları atmamız, ayrıca ülkemizin çıkarlarını korumak için ne lazımsa yapmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin gerekmesi durumunda Batı finansmanına ya da sigortasına ihtiyaç duymadan Rus petrolünü alıp nakledebileceğini söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Nebati, “Herhangi bir yaptırım durumunda Türkiye, yaptırımların hiçbirini ihlal etmeden, kendisini yeni duruma uyarlayacak araçları geliştirecek her türlü kapasiteye sahiptir" dedi.

YENİ EKONOMİ PROGRAMI'NIN ACI VERİCİ GEÇECEĞİNİ HESAPLAMIŞTIK

Türkiye'nin ekonomik vizyonu ile ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Nebati, hükümetin Türkiye'yi bir üretim mekrezi haline getirecek ekonomik dönüşümü gerçekleştirmek için kararlı olduğunu söyledi ve “Bunun biraz acı verici bir şekilde geçeceğini hesaplamıştık. Acının şiddetini artıran şey savaş oldu.” ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Acısız olan formülünüz yok zaten 👍🏻