Nureddin Nebati: Enflasyonu Dünyadaki Gibi Algılamıyoruz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nureddin Nebati: Enflasyonu Dünyadaki Gibi Algılamıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu ve enflasyonda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Ekonomi 30 Ekim 2022 16:36 0
Nureddin Nebati: Enflasyonu Dünyadaki Gibi Algılamıyoruz

Bakan Nebati'den enflasyon yorumu: Farklı algılıyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Nebati açıklamasında enflasyon meselesine değindi. Arab News'e  röportaj veren Bakan Nebati, enerji koridoruna değindi ve enflasyon hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bakan açıklamasında enerji koridoru meselesine değindi ve "Her türlü doğal gaz ve petrol daha ucuz ve güvenli şekilde taşınabilir. Türkiye ve Suudi Arabistan, bölgeye barış getirmek için birbirine destek veriyor. Barış, doğal gaz ve enerji fiyatlarını daha makul hale getirecek. Avrupa'ya baktığımızda Rus gazına bağımlılar ve kışı büyük bir stres altında geçirecekler. Yeni adımlar atılması ve yeni yapılanmaya gidilmesi artık zorunludur. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bir merkez olacak Türkiye'nin, İran ve Rus gazını Avrupa'ya dağıtması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Bu, bölgede barışın gerçekleşmesine katkı sağlayacak, enerji nakli için güvenli bir ortam oluşturacaktır. Dünyayı resesyona götüren yüksek fiyatlar konusunda önde gelen çözüm budur. Bu anlamda, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, Türkiye'nin tüm sorumlulukları üstlenmeye hazır olduğunu, bu gaz mücadelesinde başta Avrupa olmak üzere tüm dünyayı rahatlatmak için bir adım atmaya hazır olduğunu yorumlamak güzel." ifadelerini kullandı.

BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK

Son 20 senede Türk ekonomisinin altyapısında büyük yatırımlar yaptıklarını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Demir yolları, otoyollar, havalimanları ve deniz limanları gibi önemli altyapı yatırımlarımızı tamamladık. İlkokullardan üniversitelere kadar tüm eğitim ve sağlık alanındaki altyapı yatırımlarımız tamamlandı" ifadelerini kullandı.

"ENFLASYONU DÜNYADAKİ GİBİ ALGILAMIYORUZ"

Enflasyonu dünyadan farklı algıladıklarını söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Nebati, "Enflasyonla mücadele için insana odaklandık. Büyüme istiyoruz ama insanların işini kaybetmesini istemiyoruz. Üretim ve verimliliğin devam etmesini istiyoruz. Enerji fiyatlarının üzerindeki baskı azaldığı için şanslıyız. Enflasyonu dünyadaki gibi algılamıyoruz. Bunu insan temelli bir yaklaşımla görüyoruz. İnsanların işini kaybetmesini istemiyoruz. İşlerini kaybetmemeleri için elimizden geleni yapacağız." dedi.

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Bakan Nebati, Aralık ayından sonra enflasyonun düşeceğini söyledi ve 2023 yılı sonunda yüzde 25 hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç