Nureddin Nebati, Dolardaki Oynaklığı Ortadan Kaldırdıklarını Söyledi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nureddin Nebati, Dolardaki Oynaklığı Ortadan Kaldırdıklarını Söyledi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklamasında dövizdeki oynaklığı ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Döviz 13 Tem 2022 09:36 2
Nureddin Nebati, Dolardaki Oynaklığı Ortadan Kaldırdıklarını Söyledi

Nureddin Nebati'den döviz kuru hakkında son dakika açıklaması.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu. Ülkemizin en büyük sorununun enflasyon ve kur dalgalanmaları olduğunu söyleyen Bakan Nebati, bu krizlere karşı farklı önlemler alındığını söyledi. 

KURDAKİ OYNAKLIĞI KALDIRDIK

Döviz kurunda yaşananlara değinen Bakan Nebati, kurda yaşanan oynaklığı ortadan kaldırdıklarını söyleyerek, "Yakın coğrafyamızda birbiriyle çatışma yaşayan ülkeler bizim önemli ticari ortaklarımız olduğundan, buradan kaynaklanan ilave stres ekonomimizi diğer ekonomilere nazaran daha fazla etkileme potansiyeline sahip. Ayrıca, özellikle bizim gibi enerji ithalatçısı olan ülkelerde yükselen emtia fiyatları, döviz kurları üstünde önemli bir ilave baskı oluşturuyor.

Bununla birlikte, bu zorlu koşullarda kurun seviyesinden ziyade oynaklığının azaltılmış olması bizim için olumlu bir göstergedir. Çalışmalarımız gösteriyor ki; KKM uygulaması devreye alınmasaydı kurların ima ettiği oynaklık çok daha fazla olabilirdi" dedi.

KKM OLMASA...

Hürriyet Gazetesi'nden Neşe Karanfil'e açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, şimdiye kadar yaşananların KKM'nin ne kadar isabetli olduğunu teyit ettiğini  söyledi ve "Nitekim, eğer KKM enstrümanı hayata geçirilmemiş olsaydı, özellikle döviz kuru gelişmeleri üzerinden ekonomimizin çeşitli alanlarına yansıyacak yük çok daha fazla olacaktı. Bunu yapılacak tüm objektif analizler de zaten açıkça ortaya koyacaktır” dedi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar mücadelenin devam edeceğini söyleyen  Bakan Nebati, "Ekonominin tüm kurumlarıyla koordinasyon halinde hareket ederek, nihai amacımız olan kalıcı fiyat istikrarı hedefine ulaşana kadar mücadelemiz devam edecek. Bu süreçte sanayicisinden ihracatçısına, tüccarından esnafına tüm paydaşlarımızın desteğini beklediğimizi bir kez daha dile getirmek istiyorum. Ayrıca, nihai amacımıza ulaşıncaya dek vatandaşlarımızı hayat pahalılığına karşı destekleyen ve koruyan benzer uygulamalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Önce bindir sonra indirdik sözümden çok sıkıldık.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Fiyat istikrarı derken. Dolar kaç olunca istikrar olacak bu saatten sonra. Ben gerçekten çok merak ediyorum. Bence tekrar 10 olursa ve emeklinin en düşük maaşı askeri ücret seviyesine gelirse. O zaman insan gibi yaşanır güzel memleketimizde.