Nureddin Nebati, Diğer Ülkelerin Merkez Bankalarını Eleştirdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nureddin Nebati, Diğer Ülkelerin Merkez Bankalarını Eleştirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklamasında diğer ülkelerin Merkez Bankalarını eleştirdi.

Ekonomi 4 Ekim 2022 14:41 0
Nureddin Nebati, Diğer Ülkelerin Merkez Bankalarını Eleştirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den dünyadaki diğer merkez bankalarına eleştiri.

LC Waikiki Yalova Lojistik Merkezi Açılış Töreni'ne katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve diğer ülkelerin Merkez Bankalarını eleştirdi. 

Açıklamasına enflasyonla mücadele meselesi ile başlayan Bakan Nebati, "Enflasyonla mücadele etmek için birçok ülke Merkez Bankası, finansal sıkılaşmaya gitmiş, bu durum da ekonomilerin resesyon risklerinin giderek artmasına sebep olmuştur. Örneğin, Amerika bugün teknik olarak resesyondadır. Gelişmiş batı ülkelerdeki faiz artırımları sadece kendilerinin resesyon risklerini artırmıyor; aynı zamanda, Birleşmiş Milletlerin de dün belirttiği gibi, küresel ekonominin resesyona ve ardından uzun süreli durgunluğa girme riskini de artırıyor." ifadelerini kullandı ve "Benimsediğimiz selektif kredi politikasıyla, kredilerin üretken alanlarda değerlendirilmesini teşvik ediyoruz. Böylelikle, firmalarımızın üretim ve rekabet gücünü artırarak küresel değer zincirlerinden daha fazla pay almalarını hedefliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yaptığnı ve Türkiye ekonomi modelini değerlendirdiklerini söyleyen Bakan Nebati, "Kendileriyle gerçekleştirdiğimiz istişare ve paylaşımlar, bizlere bir kez daha Türkiye Ekonomi Modeli'mizin ne kadar isabetli ve zamanında atılmış bir adım olduğunu teyit etmiştir. Türkiye'nin, yeni ekonomi modeliyle giderek artan üretim gücünün, ülkemizin önemli bir bölgesel tedarik merkezi haline gelmesini destekleyeceği açıktır." dedi.

2023 BİZİM YILIMIZ

2023 yılının Türkiye yılı olacağını söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Nebati, "Salgın döneminde küresel ticaret, bazı korumacı politikalar ve tedarik zincirindeki aksamalardan negatif yönde etkilense de, Eylül 2022 itibarıyla ihracatımız yıllık bazda 252,6 milyar milyar dolar ile yeni bir rekor seviyesine ulaşmıştır. Bu yıl Türkiye'nin yüzyılı olacak. Son yıllarda, istihdamda, ihracat ve büyümede elde ettiğimiz başarı ve kazanımlar, diğer ülkelerle kıyaslandığında parmakla gösterilecek niteliktedir. Söylediklerimiz birileri tarafından manüpüle edilebilir." dedi.

Ülkede sürekli yatırım yapıldığını, yatırımların teşvik edildiğini söyleyen Bakan, "Biz iş adamıyla iş adamı gibi, çiftçiyle çiftçinin dilinden konuşuruz. Biz iş adamıyla iş adamı gibi, çiftçiyle çiftçinin dilinden konuşuruz. Hem alaylı hem de mektepli olarak konuşurken hangi dili nasıl ifade edeceğimizi çok iyi biliriz. Siz manükülatif, yalan dolan sözlerinizi devam ettirin. Havuzunuzda trollerinizle her türlü işleyişi yapın. Biz Türkiye Ekonomi Modeli'nin dünyaya örnek teşkil edeceğini biliyoruz, ifade ediyoruz. Büyüyeceğiz, çalışacağız, üreteceğiz, istihdam yapacağız. Ve 21. Yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak demeye devam edeceğiz." ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç