Nureddin Nebati: 'Devlet, 239 Milyar TL Alacaktan Vazgeçti'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nureddin Nebati: 'Devlet, 239 Milyar TL Alacaktan Vazgeçti'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu ve devletin birçok alacağından vazgeçtiğini söyledi.

Ekonomi 12 Haz 2022 09:52 2
Nureddin Nebati: 'Devlet, 239 Milyar TL Alacaktan Vazgeçti'

Nebati: 239 milyar liralık vergi alacağımızdan vazgeçtik.

Gaziantep'te bir programa katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati burada önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati yaptığı açıklamada devletin almaktan vazgeçtiği vergilere değindi.

Gelir Endeksli Senetler hakkında konuşan Bakan Nebati, 20 Aralık'tan bu yana uygulanmakta olan Kur Korumalı Mevduat hesaplarına ek olarak Gelir Endeksli Senet sisteminin getirileceğini ve GES ihraç edileceğini söyledi. 

GES'ler sadece kişilere yönelik olacak ve 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren talep toplama işlemi başlayacak. 22 Haziran'a kadar gerçek kişiler talep toplamaya başvuru yaparak bu sisteme dahil olabilecekler. Yıllık bileşik getirisinin yüzde 23.04 olduğunu açıklayan Bakan Nebati, GES'lerin endeklsi olduğu KİT'lere aktarılan hasılat performansının, beklenenin üzerinde olması durumunda yüzde 23.04'e ek olarak yatırımcıya daha fazla para kazandıracağını söyledi. 

Dar gelirlileri korumak için 50 bin liranın altındaki kredilerde vade sayısının değiştirilmediğini söyleyen Bakan Nebati, kredi vadelerinin 50 bin liradan az olanlar için 36 ay vadede verilmeye devam edileceğini söyledi. 

ENFLASYON DÜNYANIN ORTAK SORUNU

Yüksek enflasyonun, tüm dünyanın ortak sorunu olduğunu söyleyen Bakan Nebati, dünyadaki yükselişin ülkemize de yansıdıığını söyledi ve enfalsyonla mücadelenin şimdi ilk öncelikleri olduğunu söyledi. Enflasyonla mücadele ve finansal istikrarın sağlanması, desteklenmesi için ekonomi yönetiminin seferber olduğunu söyleyen Bakan Nebati, tüm kurumların ciddi bir çalışma içinde olduğunu ifade etti. 

239 MİLYAR LİRALIK VERGİDEN VAZGEÇİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada , enflasyonla mücadele kapsamında 239 milyar liralık vergi gelirinden vazgeçildiğini söyledi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Futbol Kulüpleri ve ya Demirörenden bahsediyor galiba
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Valla bizden alacaklarindan vazgeçmediler hangi yadaslarin vergisinden vacgectiler acaba