Nureddin Nebati: 'Asgari ücret ara zam'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nureddin Nebati: 'Asgari ücret ara zam'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu ve asgari ücrete ara zam geleceğini söyledi.

Ekonomi 23 Mayıs 2023 00:08 0
Nureddin Nebati: 'Asgari ücret ara zam'

Bakan Nebati: "Asgari ücrete zam yapacağız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu. Erdemli ilçesinde bir otelde düzenlenen "İş İnsanları ile Hasbihal Toplantısı"na katılan Bakan Nebati, yatırımlarla ülkenin büyüdüğünü söyleyerek, "Tüm bu yatırımları, hizmetleri ve destekleri gerçekleştirirken bütçe disiplininden de asla taviz vermedik. Faiz ödemelerinin bütçe içindeki payını azaltırken vatandaşlarımıza da hizmeti sürekli kıldık" ifadelerini kullandı.

Önceliğin üretime verildiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Nebati, "Üretim, büyümek ve istihdam etmek demek; üretimimizin artması, üreticilerimize, iş insanlarımıza vergisel ve kapsamlı teşvikler sunmak demek. Hazine destekli kefalet sistemiyle tüm üretken sektörlerimizi, özellikle de ülke ekonomimizi ayakta tutan KOBİ'lerimizi destekliyoruz. Girişimcilerimizin önünü açıyor ve arkalarında duruyoruz. Esnafımıza, çiftçimize düşük faizle kredi imkanlarını da sağlıyoruz. Bu desteklerimizle birlikte sürdürülebilir büyümenin sağlanmasında önemli bir gösterge olan makine teçhizat yatırımları tam 13 çeyrekten beri sürekli, üst üste artıyor. Rusya-Ukrayna Savaşı'nın tüm dünyayı derinden sarstığı geçtiğimiz yılda, yüzde 5,6'lık büyümeyle G20 ülkelerinin birçoğunu da geride bıraktık" dedi.

ENFLASYON DÜŞECEK

Enflasyonda düşüşün hep birlikte görüleceğini söyleyen Nebati, "Enflasyon, ülkemizde de arzu ettiğimiz seviyelerin üzerinde seyrediyor. Bunun için de bu sorunu çözmek ve bunu gerçekleştirmek için de bir yandan amansız mücadele sergiliyor bir yandan da insanımızı enflasyonist baskıdan korumak için bütçe imkanlarımızı en etkin şekilde kullanıyoruz. Geçen yılın kasım ayından itibaren gerilemekte olan enflasyon, 42 puan düşerek nisan ayında yıllık yüzde 43,7 seviyesine geriledi. Önümüzdeki dönemde bu düşüşlerin devam ettiğini hep birlikte göreceğiz. Vurgulamak istiyorum ki enflasyonla mücadele sürecimizde hiçbir vatandaşımızı mağdur durumda bırakmadık, bundan sonra da asla bırakmayacağız. 2022'de 290 milyar lira, 2023'ün ilk 4 ayında ise tamı tamına 90 milyar liralık vergiden vazgeçtik" dedi.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK

Bakan açıklamasının devamında asgari ücret ara zam geleceğini söyleyerek, "Asgari ücrete bu yılın temmuz ayında da tekrar bir ara zam daha yapacağız" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç