Nureddin Nebati Açıkladı: Yeni Vergi İndirimleri Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nureddin Nebati Açıkladı: Yeni Vergi İndirimleri Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir açıklama yaptı ve hayat pahalılığının önüne geçmek için adımlar atılacağını söyledi.

Tarım 12 Mayıs 2022 20:39 0
Nureddin Nebati Açıkladı: Yeni Vergi İndirimleri Geliyor

Nuredin Nebati: Gerekli adımları atıyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir açıklama yaptı. Bugün iş dünyasından birçok isim ile bir araya gelen Bakan Nebati, devreye yeni uygulamaların alınacağını, hayat pahalılığının önüne geçileceğini söyledi. Firmalar tarafından vatandaşları rahatlatacak adımlara her türlü desteği vereceklerini söyleyen Bakan Nebati, bunlara ek olarak hayat pahalılığını azaltacak adımları da devreye alacaklarını söyledi.

Vergisel düzenlemeler, yeni teşvikler ve sübvansiyonlar ile hayat pahalılığına karşı topyekün şekilde mücadele edileceğini söyleyen Nebati, kırmızı et, beyaz et ve yumurta ile yem sektörünün öncü firmaları ile bir araya geldiğini, bunun ardından şeker, yağ, peynir ve süt üreticileri ile gıda sektöründeki üreticiler, firmaların yetkilileri ile görüşme yaptığını ve görüşmelerin olumlu bir havada geçtiğini söyledi. 

Son dönemlerde yapılan olağandışı zamlara değinen Bakan Nebati, bu fazla artışlara asla müsamaha göstermeyeceklerini söyleyen Bakan Nebati, "Firmalarımızın, vatandaşlarımızı rahatlatmak amacıyla devreye alacağı her uygulamayı değerli bulacağımızı ve bu uygulamalara ek olarak tamamlayıcı adımları hız kesmeden atacağımızı ifade etmek istiyorum. Vergisel düzenlemeler, teşvikler ve sübvansiyonlar ile etkin ve hızlı şekilde gerekli tüm adımları atıyoruz. Ülkemizin ileriye dönük hamlelerinde her daim katkı sunan firmalarımızın, ülkemizin menfaati için atacağı tamamlayıcı nitelikteki adımlar yarının müreffeh Türkiye'si için kilit bir role sahip olacaktır." ifadelerini kullandı. 

Konu ile ilgili adımların önümüzdeki günlerde atılacağı açıklandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç