Nureddin Nebati Açıkladı: Ek Maaş Zammı Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nureddin Nebati Açıkladı: Ek Maaş Zammı Geliyor

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklamasında maaşlara zam yapılacağını söyledi.

Finans Magazin 3 Haz 2022 14:02 0
Nureddin Nebati Açıkladı: Ek Maaş Zammı Geliyor

Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Maaşlara ek zam geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Nebati yaptığı açıklamada enflasyonun düşüş eğilimine girdiğini söyleyerek, "Bugün açıklanan enflasyon rakamları, enflasyon artışının hız kesmiş olduğunu ortaya koyuyor. Nisan ayında yüzde 7,25 olarak gerçekleşen TÜFE aylık artış oranı Mayıs ayında yüzde 2,98 gerçekleşerek enflasyon düşüş eğilimine girmiştir." dedi.

Enflasyonun tüm dünyada sıkıntı olduğunu söyleyen Bakan Nebati, "Küresel salgın ve savaş ortamının tetiklediği gıda ve enerji başta olmak üzere uluslararası emtia fiyatlarındaki yüksek artışlar ve tedarik zincirlerinde oluşan bazı aksaklıklar, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemiz enflasyon artışlarında da temel bir rol oynuyor." dedi.

Enflasyonun inmesi için atılan adımlara değinen Bakan Nebati, "Uyguladığımız politikalar, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar, vergi indirimleri ve sübvansiyonlar vasıtasıyla vatandaşımızın fiyat artışlarından en az düzeyde etkilenmesini ve enflasyondaki gevşemenin artarak devamını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." dedi ve şu iaçıklamaları yaptı:

"Önümüzdeki süreçte, olumlu seyreden iklim koşullarının da etkisiyle, tarımsal üretimimizde gerçekleşmesini beklediğimiz artışın enflasyondaki gevşemeyi olumlu yönde destekleyeceğini öngörüyoruz.

EK ADIMLAR GELİYOR: MAAŞ EK ZAM GELİYOR

Bakan Nebati açıklamasında çalışanlar ile emeklilerin maaşlarına zam geleceği mesajını da vererek, "Ayrıca, atacağımız ek adımlarla bir yandan insanlarımızın günlük hayatlarını etkileyen fiyat artışlarının önüne set çekerken diğer yandan da gelirleri artırarak gelir seviyesindeki düşüşün hızla önüne geçmeye devam edeceğiz.

Enflasyonla mücadele önümüzdeki dönemde birinci önceliğimiz olmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın enflasyon baskısı altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz!" dedi.

Enflasyon farkı belli oldu: Yeni maaşlar için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç