Nureddin Nebati açıkladı: Dolar ve Euro yükselecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nureddin Nebati açıkladı: Dolar ve Euro yükselecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklamasında dolar ve euroda olağanüstü yükseliş beklemediğini söyledi.

Döviz 7 Ocak 2023 10:31 0
Nureddin Nebati açıkladı: Dolar ve Euro yükselecek mi?

Dolar ve Euro yükselecek mi? Nureddin Nebati açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu ve dolar euro kuru beklentisini duyurdu. Bakan açıklamasında Kur Korumalı Mevduat hesaplarına ilişkin 15 Temmuz benzetmesi yaptı ve bir devrim yapıldığını söyledi.

Bakan Nebati yaptığı son dakika açıklamasında Kur Korumalı Mevduat sistemi üzerinde 20 gün çalıştıklarını ve bunun sonucunun günler içinde alındığını söyledi. Bakan Nebati, "Cumhurbaşkanımız o gece çok güçlü bir duruşla kararları açıkladı. Kur Korumalı Mevduat başlığı altında 13 çözüm önerisi duyurduk. Ve ilk defa o gün, döviz kurunda o günlerde yaşanan hızlı yükseliş sonrası, hiçbir müdahale yapılmadan, o gece döviz 18 lira 36 kuruştan 10,5 liralara kadar geriledi. Sabaha kadar hiçbir şekilde müdahale olmadı. Hiçbir şekilde! Bu, benim için bir anlamda ekonominin 15 Temmuz'uydu. Farklı bir geceydi, olağanüstü bir geceydi" ifadelerini kullandı.

Bakan açıklamasında Türkiye Ekonomi modelinin uygulanmaya devam edeceğini, bu modelin dünyada kabul gördüğünü söyledi.

DOLAR EURO YÜKSELECEK Mİ?

Bakan Nebati dolar ve euro yükselişe devam eder mi sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi ve dövizde olağanüstü bir yükseliş beklemedikleirni söyledi. Bakan Nebati döviz ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Ben halen reel efektif döviz kurunda yakın dönem için optimal noktanın 2020-2022 dönemi ortalaması olan 60 seviyelerinde olduğuna inandığım için bugünlerde döviz fiyatlarındaki bir artışın hiç de makul olmayacağını, işletmelerin adımlarını atarken sadece döviz kurları üzerinden değil, pazar çeşitlendirme ve etkin maliyet yönetimi gibi alanlarda çözüm arayışı içinde olmaları gerektiğini düşünüyorum. Özellikle girdi maliyetlerini nasıl daha iyi kontrol altında tutacaklarına ve verimliklerini nasıl daha ileri noktalara taşıyacaklarına ilişkin çalışma yapmaları konusunda müteşebbislerimize çağrı yapmak istiyorum. Birazcık onlar da hesap kitaplarını yapsınlar, diğer yandan pazarlama faaliyetlerine de daha çok eğilsinler" ifadelerini kullandı.

Bakan kimse dövizde boşuna bir hareketlilik beklemesin dedi ve yükseliş olmayacağını söyledi.

DOLAR VE EURO NE KADAR?

Piyasalardan alınan son bilgilere göre 1 dolar 18.71 TL seviyesinde. Euro kuru ise 19.91 TL.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç