Nureddin Nebati Açıkladı: Dar Gelirlilere Kredi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nureddin Nebati Açıkladı: Dar Gelirlilere Kredi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu ve dar gelirlilere kredi için kolaylık sağladıklarını söyledi.

Kredi 17 Haz 2022 23:34 3
Nureddin Nebati Açıkladı: Dar Gelirlilere Kredi

Bakan Nebati'den ihtiyaç kredisi açıklaması: Dar gelirlilere kolaylık yapıldı.

Dar gelirli vatandaşlar için ihtiyaç kredisinde düzenleme yapıldığını ve 50 bin liraya kadar olan kredilerin vade sayısıın değişmediğini söyledi. 

Adana’da düzenlenen Halkbank Üreten Kadınlar Buluşması programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, burada tüketici kredilerine değindi ve dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Nebati açıklamasında iş dünyasına güven mesajları verdi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİ OLACAĞIZ

Dünyanın en büyük 10 ekonomisindne biri olma yolunda gittiklerini söyleyen Bakan Nebati, “Dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefinin gerçekleşmesi yolunda kadınlarımızın ekonomiye katkı vereceklerine de gönülden inanıyorum” diyen Nebati, AKP döneminde kadınların iş gücüne katılımının arttığını savunarak, “Bu rakamları yeterli bulmuyoruz. İş gücüne katılım oranını eğitim düzeyiyle ilişkili olduğunun farkındayız. Yükseköğrenim mezunu kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 70 seviyesindedir. Odak noktamıza eğitime çok önemli bir yer veriyoruz.” dedi ve kız çocuklarının eğitimlerine önemli bir değer verdiklerini sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE BÜYÜYOR"

Türkiye'de ekonominin imalatla ihracatla büyüdüğünü, istihdamın arttığını işlerin devam ettiğini, sanayide çarkların döndüğünü söyleyen Nebati, kadın elinin değmesi ile bereketin arttığını söyleyerek, "Yeni dönemde küresel fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmak amacıyla kurguladığımız Türkiye ekonomi modelini başarılı bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz. Modelimizin odağında, ihracatı, üretimi, yatırımları artırırken cari dengeyi kalıcı olarak tesis etmek yer alıyor” ifadelerini kullandı.

BÜTÇEDEN KKM'YE 21.1 MİLYAR LİRA

Bütçeden KKM'deki hesaplar için oluşan döviz farkı için 3 ayda aktarılan para şu şekilde:

mart ayında 11.7 milyar lira,

nisan ayında 4.6 milyar lira

mayıs ayında da 4.8 milyar lira

İHTİYAÇ KREDİSİ: DAR GELİRLİLERE ÖNCELİK

Dar gelirlilere ihtiyaç kredisi verildiğini , bunun vadelerinin ise son düzenlemede dar gelirlilerin lehine 36 ay vadede bırakıldığını söyleyen Nebati, “Tüketici kredilerinde yüzde 5 olarak uygulanan BSMV oranını yüzde 10’a çıkarak kredilerin sadece üretime yönlendirilmesini selektif kredi politikamızı daha da pekiştirerek ilerliyoruz. Bu adımın enflasyonla mücadele sürecine katkı sunacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın gelire kıyasla aşırı borçlanmasını önlemek amacıyla tüketici kredilerine yönelik makro ihtiyati programını sıkılaştırdık. Tüketici kredilerinde dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik pozitif anlayışla hareket ediyoruz. 50 bin liraya kadar olan kredilerde vade süresini azaltmadık.” dedi.

BANKALARIN TÜKETİCİ KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları ise şu şekilde:

Ziraat Bankası: Yüzde 1.79

Vakıf Bankası: Yüzde 1.91

Halk Bankası: Yüzde 1.94

Enpara: Yüzde 1.99

ICBC Bank: Yüzde 2.01

QNB Finansbank: Yüzde 2.04

Fibabanka: Yüzde 2.09

TEB: Yüzde 2.15

Akbank: Yüzde 2.33

Şekerbank: Yüzde 2.5

Garanti BBVA: Yüzde 2.8

ING Bank: Yüzde 2.89

ÖRNEK KREDİ HESAPLAMA

Örnek hesaplamaya baktığımızda, 10 bin lriayı en düşük faiz oranı olan 1.79'la kullanan bir kişi, 36 ay vade için bankaya her ay 401 lira ödeme yapacak ve bankaya toplamda 3 yılın sonunda 14 bin 514 lira ödeme yapmış olacak. 

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
dalga geciyolar asgari ücret maaş 2.5 kira su ekektirik yeme icmeye para ytmiyo bide taksit
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
dar gelirli böyleyse öyekileri düşünemiyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnsanlarla dalga geçmeye devam.. Geçinemeyen dar gelirli o parayı nasıl ödesin gözleri parildak bakan