Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak neden tutuklandı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak neden tutuklandı?

Son dakika haberi: AK Parti Nurdağı Beleidye Başkanı hakkında tutuklama kararı verildi. Peki neden tutuklandı?

Siyaset 26 Şubat 2023 10:26 0
Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak neden tutuklandı?

Nurdağı Beleidye Başkanı Ökkeş Kavak neden tutuklandı?

Önceki gün Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş KAvak hakkında gözaltı kararı verilmiş ve gözaltına alınan Kavak, emniyet ifadesinden sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinden sonra Kavak, hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yaptığı 2 bina depremde yıkılan ve vefata neden olan KAvak, ilçe merkezinde gözaltına alındı.

NEDEN TUTUKLANDI?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden sonra illeri tek tek ziyaret etti. Nurdağı'na gelen Cumhuraşkanı Erdoğan'a şikayetler geldi. "Bir depremzedenin Erdoğan’ın gözüne bakarak şikâyetçi olduğu AKP’li müteahhidi bulduk... Kim bu Yunus Kaya... Hamileri kimler" denildi.

Cumhurbaşkanı erdoğan'a yapılan şikayetten sonra hakkında tutuklama kararı verilen Yunus Kaya'nın Nurdağı Belediyesi'nin AK Partili Başkanı Ökkeş Kavak'ın başkan seçilinceye kadar yönetim kurulu başkanlığını yaptığı ve daha sonra kardeşi olan Osman KAvak'ın yerine geçtiği öğrenildi. CCK ve Kavak İnşaat Yapı Konut Ortaklığı'nın Elit Park Konutlarını yaptığı, Osman Kavak'ın da çok sayıda yakınıyla birlikte depremde yaşamını yitirdiği belirtildi.

1964 tarihinde Nurdağı'nda dünlaya gelen Kavak, İlkokulu bu ilçede, orta ve lise eğitimini Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 2004-2009 yılları arasında AK Parti Nurdağı Belediye Meclis üyeliği yapan Kavak, 2014 yılında yeniden AK Parti Nurdağı Belediye Meclis üyesi seçildi. Daha sonra 2019 yılında belediye başkanı oldu.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç