Nomura, 2023'te 3 Ülkede Döviz Kuru Krizi Çıkacağını Söyledi: Türkiye Var mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nomura, 2023'te 3 Ülkede Döviz Kuru Krizi Çıkacağını Söyledi: Türkiye Var mı?

Nomura'dan son dakika açıklaması geldi. Açıklamada 3 ülkede gelecek sene kur krizi çıkacağına yer verildi.

Finans Magazin 21 Kasım 2022 20:29 0
Nomura, 2023'te 3 Ülkede Döviz Kuru Krizi Çıkacağını Söyledi: Türkiye Var mı?

Nomura'dan Türkiye açıklaması: Kur krizi olmayacak.

Nomura Holdings analistleri bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada analistler, 2023 yılında kur krizi olacak 3 ülkeyi kamuoyuna duyurdu. Analistler yaptıkları açıklamada Türkiye'nin daha önce kur krizi yaşadığını söyledi. 2023 yılında kur krizi yaşaması beklenen ülkeler arasında olmadığını söyledi.

Analistler yaptıkları değerlendirmede, mali riskler ve dış tehditlerdeki artış ile birlikte gelecek sene 3 ülkenin para biriminin kur krizi ile karşı karşıya kalacağını söyledi.

Nomura tarafından yapılna değerlendirme ve uyarıda , gelişmekte olan 32 ülke piyasasında kur krizlerini belirlemek için birçok etmenin dikkate alındığına yer verildi. Söz konusu model , kısa vadeli reel faizler, mali ve vari denge gibi göstergeleri temel alan Democles endeksine dayanıyor.

Nomura'nın önde gelen analistlerinden olan Rob Subbaraman öncülüğündeki grup yaptıkları değerloendirmede Macar Forintinin bu sene en kötü performansı kaydeden gelişen ülke para birimi olduğuna dikkatleri çekti ve Romanya ile Çekya para birimlerinin de bu yıl dolar karşısında yüzde 8'lere varan bir değer kaybı yaşadığını bildirdi.

Gelişmekte olan ülke para birimlerinde kırılganlığın son 20 yılın en yüksek seviyesine kadar çıktığının altını çizen analistler, risklerin giderek arttığını ve geniş çaplı hale geldiğini bildirdi.

Analistler açıklamasında Sri Lanka, Mısır ve Türkie ile Pakistan'da daha önce kur krizi yaşandığına yer verildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç