Nike, Converse, Skechers, Columbia... Ayakkabı Fiyatlarına İndirim Tarihi Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nike, Converse, Skechers, Columbia... Ayakkabı Fiyatlarına İndirim Tarihi Açıklandı

Ayakkabı fiyatlarında indirim bekleyenleri sevindiren son dakika haberi geldi. Nike, Converse, Skechers, Columbia ve daha birçok markada indirim geliyor.

Ekonomi 13 Tem 2022 08:30 0
Nike, Converse, Skechers, Columbia... Ayakkabı Fiyatlarına İndirim Tarihi Açıklandı

Ayakkabıda indirim geliyor.

Dünyanın en büyük ayakkabı tüketici ülkeleri arasında bulunan Amerika Birleşik Devletleri'nde , Ayakkabı Distribütörleri ve Perakendecileri Endüstri Grubu’na (Footwear Distributors & Retailers of America) üye olan yöneticilerden yüzde 87'lik kısmı bu senenin ikinci yarısında üretimi azaltacaklarını ve işe alımları durduracaklarını söyledi.

Söz konusu federasyona üye olan yöneticiler ile bu dönem bir anket yapıldı. Yapılan ankete katılanların 3'te 2'lik kısmı i gelecek aylarda yeni işe alım yapmayacaklarını ve bununla paralel olarak yeni yatırım planı da yapmadıklarını , yapmayacaklarını söyledi. 

Ankete katılan üyeler arasında Nike'dan Columbia'ya, Skechers'tan Foot Locker'e ve Converse'e kadar birçok dünyaca ünlü ayakkabı markası bulunuyor. şirketler yaptıkları açıklamada bir başka tersine dönüşün yatırımlarda meydana geldiğini bildirdi. Açıklamalarda katılımcıların büyük bir kısmı sermaye harcamalarını duraklattıklarını söyledi. Yüzde 33'lük kısmı stokların azalmasını beklediklerini söylerken ayakkabı şirketlerinin en büyük sorununun tedarik zinciri maliyetleri olduğunu söyleyenlerin pay geçen sene son çeyreğe göre yüzde 60'lardan yüzde 20'lerin altına kadar geriledi. 

Ankette çıkan iyi haber ise pandemide yaşanan tedarik sıkıntılarının aşıldığı ve yakın zamanda fiyat indirimlerinin geleceği konusu oldu. Ankete katılanların yüzde 43.3'lük kısmı gelecek 6 ayda ayakkabı fiyatlarının düşeceğini söyledi. 

TÜRKİYE'DE DE DÜŞECEK

Üreticide yapılacak indirimlerin tüm dünyada etiketlere yansıyacağı, Türkiye'de de fiyatların düşeceği şeklinde yorumlandı. İndirimlerin yılın son çeyreğinde geleceği bildiriliyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç