Netflix'te Ortak Hesap Kullananlar: Değişiklik Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Netflix'te Ortak Hesap Kullananlar: Değişiklik Geldi

Netflix, tüm hesapların tek ekrandan yönetileceği yeni bir ekranı erişime açtı.

Bilim ve Teknoloji 16 Kasım 2022 14:49 0
Netflix'te Ortak Hesap Kullananlar: Değişiklik Geldi

Netflix'te yeni sistem geldi.

Netflix kullanan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformlarından biri olan Netflix, uzun süredir konuşulan şifre hesap paylaşımı sisteminin engellenmesi ile gündemde. Bilindiği üzere mevcut durumda birkaç kişi birleşip kurbanda danaya girer gibi tek Netflix hesabı açıyor. Ancak Netflix, 2023 yılı itibarıyla şifre paylaşımını engelleyecek. Son gelişmeler ise Netflix'in bu konudaki çalışmalarının  son sürat devam ettiğini gösteriyor.

Netflix resmi internet adresi üzerinden bir paylaşım yapan Netflix, Erişim ve Cihazları Yönet adlı yeni bir pancereyı kullanıcıların erişimine açtı. Netflix'in bu açıklamasına baktığımızda bir kullanıcının sahip olduğu hesabın açık olduğu tüm cihazları görebilmesini ve bunu kontrol etmesini sağlayacak. Bu özellik ile birlikte Netflix kullanıcıları, istenmeyen cihazlardan çıkış yapabilecek.

Tüm kullanıcıların erişimine açılan söz konusu sistemin yeni bir güvenlik katmanı olduğu görülüyor. Fakat tek durum bundan ibaret değil. Bu özelliğe göre şifre paylaşımının engellenmesinin devreye alınması ile birlikte Netflix, hesap sahibinin şifresini verdiği kişilerin cihazlarına bağlanarak cihazdaki oturumu kapatabilecek özelliği sunuyoır.

Şimdi şifre paylaşımı hala devam ediyor. Henüz bu özellik kaldırılmadı. Ancak yeni yıl ile birlikte bu özelliğin kaldırılması ve bir hesabın sadece tek cihazdan kullanılacağına yer verildi.

Yeni özelliğe Netflix hesabınızdan ulaşabileceksiniz. Hesapta o hesaba giriş yapan tüm cihazları görebilecek ve yönetebileceksiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç