Netflix'in Türkiye'deki Kullanıcı Sayısı Bir Yılda İki Kat Arttı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Netflix'in Türkiye'deki Kullanıcı Sayısı Bir Yılda İki Kat Arttı

Netflix'in Türkiye'deki kullanıcı sayısı açıklandı. Geçen sene Türkiye'de 3.5 milyon civarında kullanıcısı olan platformun kullanıcı sayısı 2 kat arttı.

Bilim ve Teknoloji 3 Nisan 2022 13:16 0
Netflix'in Türkiye'deki Kullanıcı Sayısı Bir Yılda İki Kat Arttı

Netflix'in abone sayısı hakkında açıklama geldi.


Dünyanın en büyük , en popüler olan çevirimiçi film ve dizi platformu Netflix'ten bir açıklama geldi. Tüm dünyada milyonlarca insanın takip ettiği, abone olduğu söz konusu platform, Türkiye'de de ciddi sayıda kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Bu konuda bir açıklama geldi ve Netflix'in Türkiye'de ulaştığı kullanıcı sayısına yer verildi. Son rakama baktığımızda geçen seneden bu yana Türkiye'de Netflix'e üye olan kişi sayısında yüzde 100 oranında bir artış olduğu gözlemlendi. Pandemi sonrası başlayan abonelik akımı, vatandaşların evde yaşamaya alışmasının ardından da devam etti. Özellikle gelen yeni dizi ve filmler, 90'ların dizilerinin tüm bölümlerinin yayımlanması da bu duruma etki etti.


New York merkezli olan haftalık Variety dergisi, bir bilgi pay6laştı ve Netflix'in Türkiye'deki abone sayısında son 1 yılda yüzde 100'lük bir artış gösterdiğini ve toplam abone sayısının 7 milyona yaklaştığını bildirdi. Geçen senenin Mart ayında Türkiye'de toplamda 3.5 milyon civarında aktif Netflix kullanıcısı vardı.


Söz konusu dergi, Netflix'in Türkiye'ye gelmesinin yapım maliyetlerini daha da yukarı çektiğini, fakat söz konusu durumun içerik üreticilerine ve yapımcılara yeni fırsatlar da sunduğunu söyledi.


Söz konusu haberde bu yaz Disney Plus'un geleceği , HBO Max'ın ise daha önceden geldiği ve yarışa dahil olacağına yer verildi. Amazon Prime da konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve 2023 senesinde orijinal Türk yapımlarına başlayacağını söyledi. Yapım şirketi Inter Medya'nın başında bulunan Ahmet Ziyalar, 'Disney Plus Türkiye'ye yarın yokmuş gibi yatırım yapıyor' ifadeleri ile durumu aktardı.


Ziyalar yaptığı açıklamada, Disney Plus'un yazar ekiplerine , yönetmen ile oyunculara ciddi oranda paralar ödediğini de sözlerine ekledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç