Netflix, Disney+, Starbucks ve Spotify'dan zoraki açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Netflix, Disney+, Starbucks ve Spotify'dan zoraki açıklama

Son dakika haberi: Büyük boykot çağrısı sonrası Starbucks, Disney+, Netflix ve Spotify 'tan açıklama geldi. Açıklamalar samimiyetsiz bulundu.

İş Dünyası 10 Şubat 2023 08:36 0
Netflix, Disney+, Starbucks ve Spotify'dan zoraki açıklama

Depremden sonra ses seda çıkmayan Starbucks ve Netflix'ten son dakika açıklaması geldi.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen deprem büyük yıkıma neden oldu. Türkyie'nin hemen hemen yarısında hissedilen deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Yapılan son dakika açıklamasına göre depremde 17 bin 674 kişinin hayatını kaybettiği, 72 bin 879 kişinin ise hayatını kaybettiğine yer verildi.

Depremden sorna iş dünyası seferber oldu ve büyük bağışlar yapıldı , yardım kampanyaları başladı. Başlayan kampanyalar kapsamında milyarlarca lira deprem bölgesine gönderildi. Hemen hemen tüm firmalar yardım yaparken bazı firmaların sessiz olması sosyal medya üzerinde büyük tepkilere neden oldu.

Türkiye'de de faaliyet gösteren Netflix, Disney+ ve Spotify ile Sturbucks depremin ilk 3 günü ne bir açıklama, ne başsağlığı ne de yardım açıklaması yaptı. Bu durum sosyal medya üzerinde büyük tepkilere neden oldu. Tepkilerde vatandaşlar, bu şirketlere boykot çağrııs yaptı.

Bu çağrılar sonrası şirketler açıklama yaptı. Zoraki şekilde yapılan bu açıklamalar samimiyetsiz karşılandı. 

STARBUCKS'TAN AÇIKLAMA

Starbucks tarafından yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Starbucks Türkiye olarak bu zor günlerde; Depremin ilk anından itibaren deprem bölgesindeki yöneticilerimizle irtibat halindeyiz ve yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz.

Arama kurtarma alanlarında, yurt genelinde afet koordinasyon merkezlerinde yapılan gönüllü destek çalışmalarında ve bölgeye ulaşmaya çalışan arama kurtarma ekiplerine yol mağazalarımızda güvenlik kuralları çerçevesinde ikram sağlıyoruz. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız.

Felakette hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz"

NETFLİX'TEN AÇIKLAMA

Netflix'ten yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

SPOTİFY'DAN AÇIKLAMA

Spotify tarafından yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:"Kalbimiz, depremden etkilenen herkesle birlikte. Felaketin ilk gününden itibaren Spotify olarak depremden etkilenen bölgeler için global çapta bağış kampanyası başlattık.

Kampanya kapsamında her bir Spotify çalışanının bağış miktarı kadar tutarı, şirket olarak Spotify da ekliyor. Deprem felaketinde yaralananlara acil şifalar, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileriz"

DİSNEY+ TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Disney+ Türkiye'den yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç