Net rakam verdi: JP Morgan'dan seçim sonrası Dolar TL tahmini geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Net rakam verdi: JP Morgan'dan seçim sonrası Dolar TL tahmini geldi

Son dakika haberi geldi: JP Morgan tarafından yapılan son dakika açıklamasında seçim sonrası dolar tahmini paylaşıldı. İşte dolar TL tahmini.

Döviz 3 Mayıs 2023 16:19 3
Net rakam verdi: JP Morgan'dan seçim sonrası Dolar TL tahmini geldi

JP Morgan'dan seçim sornası dolar tahmini geldi.

Seçim sürecine girilmesi ile birlikte döviz kurunda hareketlilik yaşanmaya başladı. Bundan 2 ay önce 18.80 TL seviyesinde olan dolar kuru şu sıralar 19 lira 47 kuruşa kadar çıkarak tarihin en yüksek seviyelerine kadar tırmandı. Kapalıçarşı'da ise dolar kuru 20 lira 50 kuruşu çoktan geçti.

Seçimlere 11 gün kala döviz kuru tahminleri de art arda gelmeye başladı. Dünyaca ünlü finans kuruluşu JPMorgan tarafından yapılan son dakika açıklamasında Türkiye'de seçim sonrasında güçlü ve ılımlı ortodoks para politikaları senaryosuna göre dolar/TL'ye ilişkin iki ayrı tahmine yer verildi.

14 Mayıs seçimlerinden sonra ortodoks para politikalarına güçlü bağlılık oluşması halinde MSCI Türkiye endeksinin dolar bazında yüzde 74 yukarı yönlü potansiyele sahip olacağına yer verildi. Açıklamada ortodoks politikalara ılımlı şekilde dönülmesi durumunda yüzde 29 düşüş ihtimalinin ortaya çıkacağına yer verildi.

Kuruluşun önde gelen stratejistlerinden David Aserkoff ve Inga Q. Galeni'nin imzası ile bugün yayınlanan raporda Dolar TL tahminine de yer verildi. Güçlü ortodoks politika senaryosunda dolar kurunun 25, ılımlı ortodoks politika senaryosuna geçilmesi durumunda ise 30 TL seviyelerinin görülmesinin beklendiği bildirildi.

BORSADA HANGİ HİSSELER YÜKSELECEK?

Şirket açıklama devamında borsa tahmini de paylaştı. JPMorgan CEEMEA hisse senedi dağılım raporlarında Türkiye için nötr olduğuna ve bu şekilde devam ettiğine yer verirken yukaır hareket bekleyen yatırımcılar için ana yatırım yapılabilecek yurt içinde bankacılık ve Koç Holding gibi şirketler olabileceğine yer verildi.

NİSAN AYINDA NE DEMİŞTİ?

Banka tarafından geçen ay yayınlanan rapora baktığımızda seçim sonrasında ortodoks politikalara dönülse bile volatilite nedeniyle TL'de değer kaybı olacağına yer verildi. Merkez Bankası'nın döviz rezervlerini arttırma hedefi, döviz talebinin artması ile birlikte doların 24-25 TL'ye çıkabileceği bildirilmişti.

SEÇİM SONRASI

Seçim sonrası tahmininde ise ılımlı ortodoks politikalara geçilmesi durumunda doların 30 lira, güçlü ortodoks politikalara geçilmesi durumunda ise 25 lira olabileceğine yer verildi.

DOLAR ŞİMDİ KAÇ TL?

Dolar kuru şu sıralar 19 lira 47 kuruş seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Kamu emekçileri diyor ki; TÜRK-İŞ'in kamu işçilerine zam teklifi kabul edilsin! #KamuİşçisiZamİstiyor
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Kamu emekçileri diyor ki; TÜRK-İŞ'in kamu işçilerine zam teklifi kabul edilsin! #KamuİşçisiZamİstiyor
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Erdoğan Erdoğan erdoğaaaaaannnn 🤣 size hak mustehak