Neden Düştüğü Belli Oldu: Kripto Paralar Dakikalar İçinde Dağıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Neden Düştüğü Belli Oldu: Kripto Paralar Dakikalar İçinde Dağıldı

Son dakika haberi: Kripto para birimlerinde ciddi bir düşüş meydana geldi. Fed faizi sonrası gelen sıkılaşma adımları düşüşü hızlandırdı.

Kripto Paralar 6 Mayıs 2022 10:43 0
Neden Düştüğü Belli Oldu: Kripto Paralar Dakikalar İçinde Dağıldı

Kripto para piyasası çakıldı.

Bitcoin, Ethereum, Doge Coin, SOL ve diğer kripto paralarda gece yarısından bu yana çok sert düşüşler meydana geldi. Fed'in faiz kararı sonrası kısa süreliğine sert yükselen kripto paralarda yaşanan bu düşüş sonrası yatırımcılar, kripto paraların neden düştüğünü, düşüşün devam edip etmeyeceğini araştırmaya başladı.

Dün gece bir anda başlayan düşüş bugün de devam etti ve kripto paraların geneli , son 3 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Şubat ayında 36 bin dolar seviyelerinde olan Bitcoin, dün geceden bu yana düştü ve yeniden 36 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. 

FED FAİZ ARTTIRDI

Amerikan Merkez Bankası tarafından dün bir açıklama yapıldı ve politika faizinde yükselişe gidildi. 50 baz puanlık yükseliş , uzun yıllardır gelen ilk önemli yükseliş oldu. Yüzde 8.1 ile yüksek gelen enflasyona karşı alınan bu karar sonrası Amerika'da faizler 0.75 ile 1 aralığına yükselmiş oldu. 

KRİPTO PARALAR ÖNCE YÜKSELDİ

Fed'in faiz kararından sonra kripto paralarda ciddi oranda yükseliş görüldü. Faiz kararından yarım saat sonra Bitcoin kısa sürede 2 bin dolara yakın değer kazanmış ve 40 bin dolara kadar yükselmişti.

DÜŞÜŞ DÜN BAŞLADI

Ancak bu yükseliş kısa sürdü ve dün gece saatlerinde hızlı bir düşüş başladı. Grafikte dikey aşağı yönlü çizgi geldi ve Bitcoin bir anda 39 bin 500 dolar seviyelerinden 36 bin 200 dolar seviyelerine kadar çakıldı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre 1 Bitcoin şu sıralar 36 bin 346 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

Ethereum fiyatında da aynı şekilde düşüş görüldü. 3 bin dolar sınırına kadar dayanan Ethereum, yüzde 7'ye yakın bir düşüş gösterdi ve 2 bin 732 dolar seviyesine kadar geriledi. 

İki büyük kripto para biriminin yanı sıra diğer kripto paralarda da düşüş görüldü. Son verilere göre SOL 93 dolar seviyesinden 82 dolara kadar geriledi. 

XRP fiyatı ise yüzde 6.39'luk düşüşle 0.60 dolara kadar geriledi. 

Doge Coin'de de düşüş yüzde 5 seviyesinde oldu. 1 Doge fiyatı 0.1276 dolar oldu. 

NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto paralarda en çok merak edilen konu da bu oldu. 

New York merkezli aracı kurum Genesis Global Trading'in türev ürünleri Başkanı Josh Lim konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Piyasanın hala daha sıkı para politikasının tüm risk varlıkları üzerindeki etkisini sindirmesi gerekiyor ve kripto ABD hisse senetlerindeki korelasyonlar olarak bir darbe alabilir" dedi ve piyasalarda sıkılaşmanın arttırıldığı, enflasyonla mücadele için adımların atıldığını, dalgalanmaların bu nedenle olduğunu söyledi. 

“BTC'deki teknik resim, daha az şahin bir Powell'a rağmen zayıf kalıyor, BTC 40.000'i geri kazanamadı, bu geri çekilmenin nedeni bu” diyen Hong Kong merkezli kripto yatırım firması Satori Research'ün CEO'su Teong Hng, şunları söyledi: “ABD'deki hisse senedi piyasaları dünün kazanımlarını tersine çevirirken, kripto da aynı şeyi yapıyor.”

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç