Necmettin Batırel Açıkladı: Dolar Düşecek!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Necmettin Batırel Açıkladı: Dolar Düşecek!

Dolar ile ilgili yorumlarıyla meşhur olan Prof. Dr. Necmettin Batırel; doların düşeceğini açıkladı! İşte haberin detayları...

Döviz 23 Ara 2023 0
Necmettin Batırel Açıkladı: Dolar Düşecek!

Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeler ekonomistlerce sürekli olarak analiz ediliyor. Bu analizlerin bir kısmı doğru çıkarken bir kısmı ise vatandaşı yanıltmaktan öteye geçmiyor. Yıllar önce Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile katıldığı canlı yayında kullandığı ifade nedeniyle adı Şakkadanak Necmettin olarak anılan Prof. Dr. Necmettin Batırel dolar kuruna dair dikkat çeken bir analizde bulundu.

Güncel dolar kuru ne kadar? 1 dolar kaç TL? 1250 dolar kaç TL? - Van Olay |  Van Haber | Van Haberleri | Güncel | Siyasi | Ekonomi

YABANCILAR AKIN AKIN TÜRKİYE’YE GELİYORLAR!

Yazıları Türkiye Gazetesi’nde yayınlanan Prof. Dr. Necmettin Batırel bugün dolar kuruna dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ekonomisinin tarih yazdığını söyleyen Prof. Dr. Necmettin Batırel, “Türk ekonomisine güven artıyor, rezervler dolarla dolup taşıyor. 5 yıllık risk priminin 800’lerden 275’e inmesi ile yabancılar akın akın Türkiye’ye geliyorlar. Bu sırada dövizden kaçış hızlandı, Türk lirası güçleniyor. OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olduk.” dedi.

MERKEZ BANKASI’NIN KASASI AĞZINA KADAR PARA DOLDU

Merkez Bankası’nın rezervlerine dikkat çeken Prof. Dr. Necmettin Batırel, “Mayıs ayının sonundan bugüne kadar Merkez Bankasının rezervlerindeki artış 44,1 milyar doları buldu. Swap hariç net rezervler 6,5 ayda 21,1 milyar dolar arttı ve eksi 39,2 milyar dolara geriledi. 25 Mayıs’ta bu rakam 60,3 milyar dolar seviyesindeydi. Merkez Bankası’nın kasası artık ağzına kadar para doldu. Artık yabancı paraların desteğine ihtiyaç duyulmuyor.” ifadelerini kullandı.

Dolar ne kadar? Euro kaç lira? 8 Eylül 2022 güncel dolar kuru… Dolar/TL… -  Son Dakika Haberleri

DOLAR KURU DÜŞECEK!

Dolar kurunun düşeceğini iddia eden Prof. Dr. Necmettin Batırel, “Önceden Merkez Bankası dolar kuru yükselmesin diye piyasaya dolar satardı. Şimdi ise bunun tam tersi yapılıyor. Dolar kuru aşırı düşmesin diye Merkez Bankası piyasadan dolar satın alıyor. Dolarda kalanlar “Yandım Allah” diyerek bağıracaklar. Bu başarılı resim hiç şüphesiz ekonomi yönetiminin eseridir. Peki bu ekonomi yönetimini kim seçti, kim güvenip yetki verdi? O olmasaydı, biz bu başarılı tabloyu görür müydük?” dedi.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç