Nebati: 'Müteahhitlere 250 milyon TL kredi verilecek'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nebati: 'Müteahhitlere 250 milyon TL kredi verilecek'

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlere destek kredisi verileceğini söyledi.

Kredi 22 Nisan 2023 21:26 7
Nebati: 'Müteahhitlere 250 milyon TL kredi verilecek'

Bakan Nebati açıkladı: Müteahhitlere 250 milyon TL'ye kadar kredi verilecek.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen ve seçim öncesi seçmen turlarına devam eden Bakan Nebati, “Mersin AK Parti İl Başkanlığı’nda kıymetli teşkilat üyelerimizle ve değerli hemşehrilerimizle bayramlaştık. Bayramın coşkusu ve neşesini milletimizle ve çocuklarımızla paylaştık.” dedi.

Mersin'den 1. sıra milletvekili adayı olan Nebati, depremler nedeniyle 110 milyar dolara yakın bir servet kaybı yaşandığını söyledi. Bakan Nebati yaptığı açıklamada bu felaketlerden de güçlenerek çıkacaklarını söyledi ve "Bu depremde de can kayıplarımız oldu, yaralılarımız var ama Allah’ın izniyle, yaralarını hızlı sarmakla kalmayacağız, muhalefetin ısrarla kentsel dönüşüme karşı çıkarak, aslında bu afetlerde yeterinde hızlı gitmememizin en büyük günahkarı olanlara rağmen, şimdi kentsel dönüşümde adeta devrim oluşturacak adımlar atıyoruz" ifadelerini kullandı.

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ 0.74 FAİZLİ KREDİ

Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların 100 metrekarelik dairelerinin hemen hemen tamamının maliyetini karşılayacak 0.74 faizli 2 yıl geri ödemesiz kredi verileceği bildirildi. 

MTEAHHİTLERE 250 MİLYON TL KREDİ

Kentsel dönüşüm kapsamında hizmet verecek müteahhitlere destek açıklaması yapan Bakan, “O da yetmez, aynı şekilde kentsel dönüşümde müteahhitlik yapacaklara da 250 milyon liraya kadar yine kredi imkanı sağlıyoruz. Buradan çağrımız, kentsel dönüşüme tabi olacak yerlerdeki vatandaşlarımızın, muhalefetin o söylemlerine kulak vermeden, hızlıca bu imkanlardan yararlanacak ve yoluna devam edecek şekilde davransın" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
az mütahitler çalıyordu biraz daha çalsınlar
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Müteahhitlere vereceğizine kendiniz yapın millet ev sahibi olsun
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Bari işlerini düzgün yapsınlar. Artık ilgili makamlarda adam gibi kontrol etsinler (göstermelik değil). Inşaat yapıpta binlerce kişiyi öldürdükten sonra yeni inşaatın ne önemi var.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
vatandaşa e zaman uzun vadeli kredi gelecek 12 ayı geçmiyor 100binde
Ziyaretçi 12 Ay Önce
vatandaşa e zaman uzun vadeli kredi gelecek 12 ayı geçmiyor 100binde