Ne Zaman Emekli Olurum? E Devlet Sorgulama Ekranı Açıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ne Zaman Emekli Olurum? E Devlet Sorgulama Ekranı Açıldı

E devlet üzerinden sorgulama ekranı açıldı ve ne zaman emekli olacağınızı öğrenebileceksiniz. İşte detaylar.

Emekli Haberleri 25 Ekim 2022 16:22 0
Ne Zaman Emekli Olurum? E Devlet Sorgulama Ekranı Açıldı

Ne zaman emekli olurum? Tıkla Sorgula.

Herkesin hayali düzgün ve iyi bir işte çalışmak ve o işten emekli olarak biriktirdiği paralar, emekli aylığı ile rahat bir hayat geçirmek. Çalışanların artık rahatça dinlenmek için beklediği emeklilik için e devlet kapısı üzerinden bir sayfa açıldı. Açılan sayfada vatandaşlar, kaç sene sonra emekli olabileceğini sorgulayabiliyor. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda emeklilikle ilgili detaylara yer verdik.

İLK SAYFA SGK'DA

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı resmi sayfası üzerinden açılan emeklilikte sorgulama ekranından çalışma sürenize göre ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. 

"https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/" bu sayfa üzerinden yukarıdaki gibi bilgilerinizi girerek emeklilik için kalan yaşınızı kalan çalışma gününüzü sorgulayabilirsiniz.

BİR SAYFA DA E DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN

e Devlet kapısı üzerinden emeklilik sorgulama ekranı açıldı. Açılan ekrana aşağıdaki şekilde ulaşabileceksiniz.

turkiye.gov.tr adresi üzerinden "Bu hizmeti kullanarak çalışma hayatınız ile ilgili; iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi bilgileri görüntüleyebilir ve ilgili işlemleri yapabilirsiniz." ifadeleri ile açılan ekrana gitmek için e devlet arama kısmına ÇALIŞMA HAYATIM yazın ve çın sonuçlardan ilkine tıklayın. Daha sonra çalışma hayatııza ilişkin iblgiler, şimdiye kadarki prim ödemeniz ve çalıştığınız yerler ile diğer detaylar görülecek.

2009 öncesi için yapılan açıklamada, "İşten ayrılış bildirgelerinin 01/08/2009 tarihinden sonra dijital ortamda beyan edilmesine başlandığı için; bu tarihlerden önce kağıt ortamda verilen bildirgeler bu sayfada görüntülenememektedir. Bu sayfada gösterilen tescil bilgilerinizde eksiklik / hata olduğunu düşünüyorsanız; söz konusu çalışmalarınızı, “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi” hizmetinden görüntüleyebilirsiniz." denildi.

Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç