Ne Kadar Olacak? İşte 2023 Asgari Ücret Zammı İçin Düşünülen Rakam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ne Kadar Olacak? İşte 2023 Asgari Ücret Zammı İçin Düşünülen Rakam

Asgari ücret hakkında gelen son açıklamaları değerlendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı, 2023 zammı için düşünülen rakamı açıkladı.

Ekonomi 5 Ekim 2022 11:58 4
Ne Kadar Olacak? İşte 2023 Asgari Ücret Zammı İçin Düşünülen Rakam

İşte asgari ücret için düşünülen rakam.

2022 yılının son aylarına girilmesi ile birlikte asgari ücret daha çok konuşulmaya başlandı. Özellikle enflasyon rakamlarının çokça yükseldiği bugünlerde asgari ücrete ek bir zam yapılması talepleri varken hükümet, zam için sene sonunu işaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada Aralık 2023'ü işaret etti.

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın asgari ücrete zam ile ilgili Kabine Toplantısında yaptığı açıklamayı aktardı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Arkadaşlar bu böyle olmaz. Asgari ücreti güncellememiz, asgari ücrete zam yapmamız lazım ki sabit gelirli vatandaşlarımız bu enflasyon altında bu kadar ezilmesinler." ifadelerini kullandığını söyledi.

Bundan sonra gelen açıklamada ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız" dedi. Bu açıklama asgari ücrete zammın fazla olması beklentisini arttırdı.

ENFLASYON ETKİLİ OLACAK

Şimdiye kadar açıklanan enflasyon rakamları şu şekilde:

Temmuz yüzde 2,37,

Ağustos yüzde 1,46

Eylül yüzde 3,1

Yıllık enflasyon ise yüzde 83.45 seviyesinde geldi.

İŞTE KONUŞULAN RAKAM

Cnn Türk canlı yayınında açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya asgari ücret için konuşulan rakamı aktardı. Kaya yaptığı açıklamada, "Yılın geri kalanında gelecek olan enflasyon rakamları memur, emekli ve asgari ücretlinin alacağı zammı etkileyecek. Enflasyon farkı yıl sonuna doğru yüzde 19-20 seviyelerine doğru ulaşmış olacak. Buna yüzde 20 refah payını da koyduğumuzda yüzde 40 seviyelerinde bir artış meydana getireceğini tahmin edebiliyoruz. Asgari ücretlinin maaşına da ilave getirecek. 5 bin 500 liraya yüzde 40 ilave ettiğimizde bu rakamın 7 bin 700 seviyelerine yükseleceğini öngörmek mümkün" ifadelerini kullandı.

Sizce 7700 lira asgari ücret yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NET TARİH

2023 asgari ücreti 28-29 Aralık 2022 tarihinde belli olacak. Süreçten haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
mesele maaşa zam yapmakta değil alım gücünü artırmakta kimsede alim gücü kalmadı hergun zam her ay zam nereye yetişecek aldığımız asgari ücret
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yeterli değil elbette..... Gelen maaş zammının yanında gıdaya yakıta giyime gelen zam dağ gibi kalıyor 2 kişilik bir ailenin bir aylık mutfak masrafı et hariççççç 2500 TL gerisini siz düşünün
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
zamlar durmaz ise 17,500 lira olsada yetmez boşuna bunun tek çözümü tüketime zam yapılmamasıdır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu şartlarda asgari ücret 10 bin olmalı ve artık hiç şeye zam gelmemeli