Ne Dolar, Ne Altın, Ne Bitcoin, Ne Borsa... İşte En Fazla Kazandıran Yatırım Aracı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ne Dolar, Ne Altın, Ne Bitcoin, Ne Borsa... İşte En Fazla Kazandıran Yatırım Aracı

Son 1 senede en çok kazandıran emtialar açıklandı. En çok kazandıran emtia yüzde 475 kazandırdı.

Ekonomi 17 Tem 2022 20:53 0
Ne Dolar, Ne Altın, Ne Bitcoin, Ne Borsa... İşte En Fazla Kazandıran Yatırım Aracı

Ne dolar , ne altın, ne borsa: Bir senede en çok kazandıran yatırım aracı açıklandı.

Yüksek enflasyon ortamında parasını değerlendirmek isteyen, daha doğrusu parsının değerini korumak isteyen vatandaşlar, nakitte kalmak yerine ya dövize giriyor , ya mevduat hesabı açıyor , ya altın , ya kripto para, ya da hisse alıyor. Bu yatırım araçlarının yanı sıra bazı emtialar da yatırımcıların ilgi odağı oluyor. Bu emtialar araısnda en çok kazandıranın lityum olduğu açıklandı. 

10 YILA DAMGASINI VURACAK

Konu ile ilgili yapılan açıklamada Lityum'un önümüzdeki 10 yıla damgasını vuracağına yer verildi. Özellikle son 1 senede gösterdiği performansı ile altın ve gümüş ile diğer emtiaları geride bıraktı. 

Geleceğin petrolü olarak görülen , bunun yanı sıra beyaz altın olarak da bilinen Lityum, Özellikle Elon Musk'ın yaptığı Lityum açıklamaları ile ciddi şekilde arttı. Çin'in Şangay borsasında lityumun ton fiyatının 475 bin 500 yuandan  alıcı buluyor. Bunun dolar karşılığı ise 70 bin 730 dolar seviyesinde.

Lityum'dan sonra en çok gelir getiren diğer emtia Titanyum oldu. Titanyum'da bir sene içinde yükseliş yüzde 108 seviyesinde olurken Trading Economic adlı haber sayfası tarafından yayımlanan verilere göre altının ons fiyatı ise 1706 dolar seviyesine kadar geriledi ve son 1 sene içinde yüzde 5.75'lik düşüş gösterdi.

Lityumun ardından en güçlü getiri yüzde 108 ile titanyumdan elde edilirken, altın ve gümüş yatırımcılarını üzdü.

ALTIN DÜŞTÜ

Trading Economic verilerine göre altının ons fiyatı 1.706 dolara kadar gerileyerek son bir yılda yüzde 5.75 düşüş sergilerken, 18 dolar seviyelerine gerileyen ons gümüş fiyatı geçen yıla göre yüzde 27.16 düştü.

Bunların yanı sıra bakır fiyatı yüzde 25.3 seviyesinde düşerken platin yüzde 22.8 seviyesinde düştü. Çelik fiyatında ise düşüş yüzde 27.9 oldu. Demir cevherinde ise yüzde 54.8'lik düşüş görüldü.

Dünyaca ünlü finans uzmanı ve yazar Robert Kiyosaki bir son dakika açıklamasında bulundu ve kasırga uyarısında bulundu ve “Şu anda dünyanın en büyük ucuzluk fırsatının içerisindeyiz. Kendinize dikkat edin” 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç