Nasıl Para Kazanırım? Dersi Veren Kadını Öyle Bir Dolandırdılar ki...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nasıl Para Kazanırım? Dersi Veren Kadını Öyle Bir Dolandırdılar ki...

63 yaşındaki ünlü finans uzmanı Aysun Mercan, dolandırıcılara ciddi miktarda para kaptırdı.

Haberler 25 Mayıs 2022 09:56 3
Nasıl Para Kazanırım? Dersi Veren Kadını Öyle Bir Dolandırdılar ki...

Para ve Finans Uzmanı Aysun Mercan dolandırıcılara 15 milyon lirasını kaptırdı.

Son dönemlerde yeniden artışa geçen Adınız teröre karıştı FETÖ'cüler kimlik bilgilerinizi ele geçirip işlem yapıyor yalanına bir kişi daha kandı ve 15 milyon lirasını kaptırdı. Son kurban Para ve Finans Uzmanı Aysun Mercan isimli kadın oldu.

63 yaşında olan Mercan, kendini Kadıköy Emniyeti'nde görevli komiser olarak kendisine tanıtan kişi tarafından arandı. Önce kadın ile konuşan bu kişi, kaıdnın güvenini kazandı ve ona , adının FETÖ 'ye karıştığını, kendisine para göndermesi gerektiğini söyledi. 

Olay sonrası paniğe kapılan kadın, hesabında bulunan 200 bin lirasını dolandırıcılara gönderdi. 

170 BİN EURO 150 BİN DOLAR DAHA GÖNDERDİ

Daha sonra dolandırıcılar kadını yine aradı ve yine para istedi. Bunun üzerine Aysun Mercan, diğer bankalarda bulunan 170 bin Euro ile 150 bin doları da onlara vermek için bankaya gitti. Paralarını alan kadın, kendini MİT mensubu olarak tanıtan bu kişğilere parayı verdi.

2 milyon 427 bin TL değerinde dolar, 2 milyon 944 bin TL değerinde Euro'yu dolandırıcılara veren kadın, bununla da kalmadı.

100 BİN EURO DAHA VERDİ

Daha sonra bir defa daha aranan kadın, başka bir bankada bulunan 100 bin Euro'yu da dolandırıcılara teslim etti. 

EVİNİ DE SATTIRDILAR: 500 BİN DOLARA SATTIĞI EVİNİN PARASINI DA VERDİ

Dolandırıcılar bununla da kalmadı ve 1 ay boyunca kadını arayarak evini de satması konusunda onu ikna etti. Daha sonra kadın evini 500 bin dolara saatı ve Fatih'e giderek kendisini polis olarak tanıtan bu kişilere parasını teslim etti. 

EVE GİT TALİMATLARI BEKLE

Sabah gazetesinde yer alan haberde sahte polislerin kadına daha sonra evine git hattını kır ve talimatlarımızı bekle dediği öğrenildi. Kadın evine gitti ve beklemeye başladı. Günlerde haber gelmeyince ise kadın dolandırıldığını anladı. 

Polis merkezine giden kadın şikayetçi oldu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

NE KADAR PARASI GİTTİ?

200 bin lira + 2 milyon 427 bin TL değerinde dolar + 2 milyon 944 bin TL değerinde Euro + 1 milyon 618 bin TL değerinde dolar + 8 milyon 90 bin TL değerinde ev olmak üzere kadın dolandırıcılara toplamda 15 milyon 279 bin TL kaptırdı.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bizde asgari ücrete talim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zaten bi sürü paran var neyin aç gözlülüğü. Nasıl kazanıyorsunuz bu kadar. Hayret ediyorum. Ben de 3 bin lira ile ev geçindirip borç ödüyorum.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Salak ya