Nasıl iştir çözemedik: Memurların maaşı arttıkça alacağı promosyonlar azalıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nasıl iştir çözemedik: Memurların maaşı arttıkça alacağı promosyonlar azalıyor

Maaşlar arttıkça promosyon miktarları aynı oranda aşağıya düşmeye devam ediyor. Son günlerdeki düşük promosyonlara bir yenisi daha eklendi.

Bankalar 6 Haz 2023 13:12 0
Nasıl iştir çözemedik: Memurların maaşı arttıkça alacağı promosyonlar azalıyor

Maaşlar geçen seneye göre arttı ama promosyonlar azaldı.

Geçen sene ortasında ve bu sene başında yapılan maaş zamları ile birlikte kamu personellerinin geçen sene bugüne göre maaşları yüzde 100'e yakın bir artışl gösterdi. Yaşanan artış, aynı oranda promosyon anlaşmalarına yansımadı. Geçen sene üniversiteler için gelen 30 bin 40 bin liralık promosyon anlaşmaları, bu sene en fazla 20 binleri görebildi. Kamu personelleri, geçen sene rekor kar açıklayan bankaların promosyon anlaşmalarında daha adil davranması gerektiğini bildirirken bu çağrılar, bankaların çok da umrunda olmuyor gibi.

Bir son dakika açıklaması Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden geldi. Gelen açıklamada 3 bin 500'e yakın kamu personelini ve işçisini ilgilendiren promosyon sözleşmesine imzaların atıldığına yer verildi. 20 bin liralık promosyon anlaşmasına imzaların 3 yıllığına atıldığı bildirilirken paranın personellerin hesaplarına yakında yatırılacağı bildirildi.

YETKİLİ SENDİKA YETERSİZ BULDU

Yetkili sendika, 20 bin liralik teklifi yetersiz buldu ve bu teklifin revize edilmesi gerektiğini söyledi. Bu kapsamda komisyona başvurular yapıldı. Sizce 20 bin liralık banka promosyonu yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

MEB'DE DURUM İÇLER ACISI

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmenler ve personeller için promosyon anlaşmalarında durum oldukça vahim. 15 bin liranın üzerini gören öğretmenler şükrederken bazı illerden gelen 7 bin 10 binlik komik promosyon anlaşmaları tepkilere neden oluyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç