Nar ekşisi sosu yasaklandı mı? İşte yasak gelen ürünler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nar ekşisi sosu yasaklandı mı? İşte yasak gelen ürünler

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye göre nar ekişine nar ve nar suyu ile nar suyu konsantresi dışında başka bileşen eklenmeyeceği, eklenen ürünlerin satışının yasaklanacağı bildirildi.

Ramazan imsakiyesi 2023 24 Mart 2023 09:10 0
Nar ekşisi sosu yasaklandı mı? İşte yasak gelen ürünler

Son dakika: Nar ekşili sos satışı yasaklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. 24 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye baktığımızda "Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe yer verildiği görüldü.

Söz konusu yönetmeliğe göre nar ekşisine, nar, nar suyu ve nar suyu konsantresi ile su dışında başka bir gıda bileşeni eklenmeyecek.

Nar ekşisine benzeyen, o izlenimi veren nar aromalı sos, narlı sos, nar sosu, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve bunların yanında nar ekişli şurup gibi adlarla nar ekşisine benzeyen ürü,nlerin yurt içinde piyasalara arz edilemeyeceğine yer verildi.

Söz konusu düzenleme kapsamında yurt içinde piyasaya arzına izni yasaklanan ürünler, 30 Haziran 2024 tarihinden sonra piyasada olmayacak.

Düzenlemenin tam metni şu şekilde:

Tarım ve Orman Bakanlığından:

TÜRK GIDA KODEKSİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 19/2/2020 tarihli ve 31044 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinin 9 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(4) Nar ekşisine nar, nar suyu ve/veya nar suyu konsantresi ve su dışında başka bir gıda bileşeni eklenemez. Nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi isimlerle nar ekşisi benzeri ürünler yurt içinde piyasaya arz edilemez.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(2) 9 uncu maddenin dördüncü fıkrası kapsamında yurt içinde piyasaya arzına izin verilmeyen ürünler, 30/6/2024 tarihinden sonra piyasada bulunamaz.”

MADDE 3- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.

NE OLDU? NAR EKŞİSİ YASAKLANDI MI?

Nar ekşisi sosuna nar suyu ve/veya nar suyu konsantresi ve su dışında bir şey eklenmeyeceği, eklenen ürünlerin yasaklandığına yer verildi. Diğer bileşenlerin olduğu soslar ise yasaklanacak. O sosyal 30 Haziran 2024 tarihinden sonra piyasasda artık bulundurulamayacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç