Nagehan Alçı: Suriyeliler bir parçamız, devlet memuru da olacaklar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Nagehan Alçı: Suriyeliler bir parçamız, devlet memuru da olacaklar

Nagehan Alçı'dan son dakika açıklaması geldi. Alçı yaptığı açıklamada Suriyeliler hakkında flaş ifadeler kullandı.

Haberler 18 Ocak 2023 21:26 6
Nagehan Alçı: Suriyeliler bir parçamız, devlet memuru da olacaklar

Nagehan Alçı'nın Suriyeliler açıklaması gündemde.

Gazeteci Nagehan Alçı ile Zafer Partisi Ümit Özdağ arasında son günlerde başlayan tartışma gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu sefer dikkat çeken bir açıklama Nagehan Alçı'dan geldi. Alçı yaptığı son dakika açıklamasında Suriyelilerin devlet memuru da olacağını söyledi.

TARTIŞMA VİDEO İLE BAŞLADI

Zafer Partisi tarafından paylaşılan videoda Suriyelilerin seçimden sonra gönderileceği vurgusu yapılmış ve bilet kesildiği, kesilen bilette Nagehan Alçı'nın adı olduğu görüldü. Buna tepki gösteren Alçı, açıklamasında şunları söyledi:

Ümit Özdağ minicik bebekleri de, 12 yıldır burada yaşayan, Türkçe’yi Arapça’dan iyi konuşan binlerce insanı da sırf kimliğinde Suriyeli yazıyor diye araçlara bindirip zorla bir meçhule göndermek istiyor… Bu yaklaşım Batı’da Müslümanları öcüleştiren İslamofobi’den farksız. Ama Özdağ’a kötü bir haberim var… Ne kadar uğraşsa da, yırtınsa da Suriyelilerin önemli bir kısmı artık bu ülkenin bir parçası. 10 yıldan fazla süredir burada yaşayan, Türkçe’yi ana dili gibi konuşan, burada doğmuş on binlerce çocuk, Suriye’deki çocukluğunu hiç hatırlamayan, hayat tasavvuru sadece Türkiye’den ibaret olan on binlerce genç var... Sevgili Özdağ kabuslar görecek ama Suriye kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yarın öbür gün bu ülkede hakim de olacaklar, bürokrat da olacaklar. Kendisini bu gerçeklere yavaş yavaş alıştırmasında fayda var…"

YENİ AÇIKLAMA: MEMUR OLACAKLAR

Nagehan Alçı yaptığı son dakika açıklamasında, "Göçmenlerin büyük çoğunluğu üreterek, çalışarak Türkiye’nin iktisadi kalkınmasına hizmet ediyorlar Ümit Özdağ. Irkçılar iyi öğrensin: Yok etmek istediğiniz o göçmenler Türkiye mozaiğimizin bir parçasıdır artık. Pasaport da alacaklar. Devlet memuru da, diplomat da olacaklar" dedi.

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
muhtemel olasilikla ic savas cikarmak istiyorlar
Ziyaretçi 15 Ay Önce
bu kadin kesinlikle ve kesinlikle turk olamaz
Ziyaretçi 15 Ay Önce
nasil bir currettir bu
Ziyaretçi 15 Ay Önce
kardesim kimsede sesini neden cikarmiyor yetkililer nerede ulkeyi karistirmak icin herseyi yapiyolar
Ziyaretçi 15 Ay Önce
bu kadini hangi zihniuetle hala daha serbest dolasabiliyor