Naci Görür'den son dakika açıklaması: Yeni fay hattı oluştu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Naci Görür'den son dakika açıklaması: Yeni fay hattı oluştu

Son dakika haberi: Prof. Dr. Naci Görür bir son dakika açıklamasında bulundu ve yeni fay hattı oluştuğunu söyledi.

Haberler 28 Şubat 2023 08:31 0
Naci Görür'den son dakika açıklaması: Yeni fay hattı oluştu

Son dakika: Yeni fay hattı oluşmuş olabilir.

Önceki gün Malatya'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Yaşanan deprem büyük paniğe neden olurken enkaz altında kalan 1 vatandaşımız, feci deprem nedeniyle hayatını kaybetti. Yaşanan deprem sonrası bir açıklama yapan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya Yeşilyurt'taki depremin yeni bir fay oluşması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Maden Tetkik Arama tarafından yayınlanan diri fay hatları haritasında, bölgede bir fay hattına yer verilmediğini, bunun yeni bir fay hattı olabileceğini söyleyen Görür, "Bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7.6 büyüklüğündeki depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin" değerlendirmesinde bulundu.

Twitter adresi üzerinden konu ile ilgili bir açıklama yapan ve uzman isimlerle konuştuğuınu, yeni depremi değerlendirdiğini söyleyen Prof. Dr. Görür, yeni bir fay hattı çıktığını söyleyerek, "Yeşilyurt, Malatya'da 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ve Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuştum, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7.6 büyüklüğündeki depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin" dedi.

MTA DİRİ FAY HATTI HARİTASI

MTA resmi sayfasında diri fay hattı haritasına yer verildi. Yayınlanan diri fay hattı haritası şu şekilde

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç